KVC Wingene neemt de maat van SCT Menen

Axel Harinck van Menen wint het van Aaron Bruning. © (Foto VDB)

De topper bracht niet wat er van verwacht was. Menen moest winnen om de tweede periode te pakken en bij een gelijkspel was het daarvoor afhankelijk van het resultaat van Dikkelvenne. Door winst van Wingene maakte dat dus niets uit. Het werd 2-0 voor Wingene.

In een weinig genietbare eerste helft was er een lange studieronde waarbij eerst KVC en daarna Wingene eventjes tot tien herleid werden na lichte kwetsuren van Flederick (W) en Demets (M). Daarna volgde veel luchtvoetbal en heel weinig kansen. De Wingense doelman Verhulst moest goed plat op een schot van Cardon en vlak erna moest Depaepe, doelman bij Menen en afkomstig uit Wingene, gepast uitkomen op een aanval via Kissi. Enige opwinding kwam er toen hagelstenen uit de lucht kwamen gevallen. Ruststand een logische 0-0.

Meer animo in de tweede helft nadat Bruning op aangeven van Brogniez netjes de 1-0 in het mandje legde. Even na het uur vergreep zich de Meenense doelman op Brogniez die de strafschop zelf feilloos omzette. De bezoekers waren duidelijk aangeslagen en brachten er niet veel meer van terecht. KVC speelde vanuit een goede organisatie heel volwassen de wedstrijd uit.(WD)

(WDV – Foto VDB)

KVC Wingene: Verhulst, Demaitre, Lahousse, Van Fleteren, Van Landschoot, Hoornart, Kissi, Flederick (86′ Petrovic), Brogniez (80′ Lingier), Bruning, Berquin (87′ Vansteenkiste).

Doelpunten: 49′ Bruning 1-0, 65′ Brogniez 2-0 (pen)