KVC Wingene maakt HO Wolvertem-Merchtem af

Michael Kissi wint het kopduel. © Bart

Tegen het dertiende gerangschikte Wolvertem-Merchtem, dat slechts vier punten telde, kondigde de wedstrijd zich als gevaarlijk aan. Een ploeg in puntennood kan immers voor een verrassing zorgen, maar tegen een sterk Wingene hadden ze geen schijn van kans.

KVC, voor de gelegenheid in het geel, opende sterk en dat resulteerde in een paar kleine kansjes. Wolvertem hanteerde de lange bal en op één ervan speelde Berquin te kort terug op Lahousse. Daarvan profiteerde Laerenbergh om zijn ploeg op 0-1 te brengen. Wingene reageerde maar de bezoekers drongen aan. Er was een prima save van Verhulst nodig om een schot uit de tweede lijn onschadelijk te maken. Van Fleteren kreeg in de 35ste minuut de kans om de misstap recht te zetten en dat betekende de gelijkmaker. Dit was het sein voor KVC om de wedstrijd in handen te nemen en in drie dolle minuten scoorden Kissi en Brogniez.

Na de rust was het een en al Wingene dat de klok sloeg. Brogniez en Kissi namen met doelpunten vier en vijf alle twijfels weg. Op een geharrewar scoorden de bezoekers nog een tweede keer. KVC Wingene speelde in een felle regenbui rustig en volwassen uit en won met overtuigende cijfers.

Goed nieuws voor Aaron Bruning. Hij maakte de opwarming mee, maar stond nog niet op het wedstrijdblad. Volgende week vrijdag maakt hij zijn heroptreden bij de Wingense beloften na maandenlang out door een kruisbandblessure.

(WD)

KVC Wingene – HO Wolvertem-Merchtem A: 6-2.

KVC Wingene: Verhulst, Lahousse, Van Fleteren, Van Landschoot, Petrovic, Brogniez, Lingier (66′ Van Craeyveld), Kissi (85′ Vansteenkiste), Flederick, Hoornaert (83′ De Deyne), Berquin.

Doelpunten: 16′ Laerenbergh 0-1, 35′ Van Fleteren 1-1, 41′ Kissi 2-1, 45′ en 47′ Brogniez 1-3 en 1-4, 52′ Kissi 5-1, 66′ Lapage 5-2, Kissi 6-2.