KVC Wingene kan thuisvoordeel niet benutten en mist promotie

© vdb
Redactie KW

In de eerste wedstrijd van de eindronde benutte KVC Wingene het thuisvoordeel niet door Diegem uit te schakelen. De bezoekers gaan door in de eindronde.

Diegem begon sterk aan de wedstrijd, maar na een tiental minuten nam Wingene over. Toen Vanfleteren met een lange bal Flederick voor doel afzonderde werkte die beheerst af.

Zo kwam KVC in zijn geliefkoosde positie: goed verdedigen en balbezit houden vanuit een goede organisatie. Dat leverde voor de rust nog doelkansen op, maar Kissi wist die niet te verzilveren. Een aangename eerste helft eindigde met een verdiende voorsprong van de thuisploeg, maar die kon hoger opgelopen zijn.

De tweede helft toonde een ander beeld. Diegem was gretiger en sneller bij de tweede bal. Dat bracht hen ook de gelijkmaker op. Wingene was nog een paar keer gevaarlijk, maar kwam niet meer tot scoren. Enkele minuten voor het einde kreeg het dan het deksel op de neus toen een uitbraak van de bezoekers succesvol werd afgerond. Dat betekent het einde van de promotiedroom van KVC Wingene.

(WD)

KVC Wingene – E. Diegem: 12′ Flederick 1-0, 55′ Benamar 1-1, 85′ Erdogan 1-2.

KVC Wingene: Icket, Lahousse, Demaitre, Vansteenkiste, Van Fleteren, Hoornaert, Brogniez, Kissi (58′ Lingier), Van Landschoot, Flederick, Bruning (88′ Petrovic).