KVC Wingene kampioen in eerste provinciale

© VDB
Redactie KW

Op de slotdag van de competitie moest KVC Wingene winnen tegen hekkensluiter KWS Adinkerke om de titel te pakken. Dat deed het team van trainer Angelo Paravizzini zonder problemen: 4-0, een knallend kampioenenfeest en De Tuimelaar die uit zijn voegen barstte.

Voor de heel talrijk opgekomen supporters opende Jordan Desmet al in de 4de minuut de score. Vier minuten later werd die door Nico Vandenheede al verdubbeld. Wingene was duidelijk op titelkoers en Wingenaar Jitser Dedeyne maakte er 3-0 van. Adinkerke slaagde erin te scoren, maar dan wel in eigen doel: 4-0 bij de rust. De supporters konden toen al het kampioenfeest inzetten.

Titel al binnen bij de rust

De tweede helft was een formaliteit waarin de Wingense doelman Kenneth Vonck rustig kon genieten van de uitzinnige sfeer op en rond het terrein. Adinkerke, dat voor een jaar stopt met zijn eerste ploeg en daarna herbegint in vierde provinciale, probeerde wel maar kon maar weinig inbrengen tegen het kampioenenvoetbal. De applausvervangingen kwamen reeds vroeg. Nick Azou, die afscheid van het voetbal neemt, kreeg zijn speelminuten onder luid applaus in minuut 51. De kustjongens sleepten zich naar het einde en Wingene dacht al aan wat er zou volgen: een blauw-wit feest en de promotie naar derde amateurklasse. Met ‘We are the Champions’ werd het uitzinnig feest ingezet.

(WDV – foto Bart)

KVC Wingene – KWS Adinkerke: 4-0