KVC Wingene is gestart met het nieuwe seizoen

De aanwinsten van KVC op de foto, staand v.l.n.r.: Yoerie Flederick, Jasper Ameye, Jeremy Brogniez, Gianni Lingier, Jens Hoornaert, Michael Kissi, Maxim Vansteenkiste en Dimitri Verhulst. Zittend v.l.n.r.: Guillaume Meulebrouck, Emile Petitjean, Gianni Van Landschood, Niels Van Craeyveld en Ruben Leman.
Redactie KW

Toch wel wat belangstelling op de eerste training van de kersverse nieuwe derde amateurclub. Ook heel wat nieuwe gezichten in de Wingense kern. Trainer Angelo Paravizinni verwoordde de doelstellingen en de verwachtingen.

“We hebben reeds de fysieke testen achter de rug”, aldus de Wingense T1. “Die waren heel goed, zelfs beter dan vorig jaar. We hebben de meeste spelers van vorig seizoen kunnen behouden en hebben de nodige versterkingen binnengehaald. Vorige woensdag hebben we een derde doelman aan de kern kunnen toevoegen. Dimitri Verhulst is dus onze laatste aanwinst. We hadden nood aan nog een keeper want we willen niet het risico lopen om een jonge en onervaren gast op de bank te hebben. Ik heb het volste vertrouwen in de groep. De meeste spelers die we haalden zijn jong en hebben ervaring in het nationaal voetbal. Goed naar de toekomst toe. We hadden reeds een heel goede verdediging en die is nu nog versterkt. Ook aanvallend staan we er beter voor.

Ambities

Iedereen is fit behalve Aarn Bruning. Vorig seizoen liep hij een zware knieblessure op. Hij werd geopereerd en zijn revalidatie gaat prima vooruit. Ik verwacht dat hij in september opnieuw op het veld kan staan en dan zullen we zien hoever hij conditioneel staat. Een eerste doelstelling voor het komende seizoen is het behoud in derde amateur te verzekeren. Een prijs halen is een tweede ambitie. Na enkele wedstrijden zullen we reeds zien of daar uitzicht op is. Als we kunnen promoveren zullen we dat niet laten, het mag zelfs via de eindronde is. Rond nieuwjaar zullen we daar een betere kijk op hebben. Volgende donderdag spelen we om 19.30 uur onze eerste oefenwedstrijd tegen Westhoek. Een mooie affiche die ons reeds een indicatie kan geven over ons niveau”.

(WD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier