KVC Wingene buigt vroege achterstand succesvol om

James Lahousse verdedigt op Teddy Bouchart. © Bart

Tegen de tabaksjongens van trainer Maxim Vandamme, zevende in de stand, moest KVC Wingene zijn vierde plaats verdedigen. Na 36 seconden stond het reeds 0-1, een ideale start voor Eendracht. KVC moest opboksen tegen een stug verdedigend Wervik.

De koffie was nog niet leeg van de supporters tijdens de lunch of Bouchart had de bezoekers met een strak vluchtschot reeds op voorsprong gebracht. Wingene werd precies daardoor uit zijn slaap gewekt en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het balbezit was voor Wingene en Wervik kroop in een egelstelling. Halfweg de eerste helft kon kapitein Lahousse binnenknikken zodat de stand in evenwicht was. De eerste helft met een kans voor Wervik en een tweetal kansen voor de thuisclub eindigde op een 1-1-stand.

De tweede helft was het vervolg van een aangename wedstrijd om zien. Wervik kwam met meer aanvallende intenties uit de kleedkamer, maar kansen wist het niet te versieren. Dat kon Wingene wel en de heroptredende Kissi rondde een aanval succesvol af. Verdiende zege van Wingene op een toch wel minder veld.