Yves Vanderhaeghe: “We hebben Anderlecht écht pijn gedaan”

© BELGA
Redactie KW

Voor het eerst in zijn clubgeschiedenis kon KV Oostende in eigen huis punten pakken tegen Anderlecht. Voor Yves Vanderhaeghe was het een topdag tegen zijn ex-club.

De KVO-trainer was uiteraard in de wolken met de zege. “We hebben in de eerste helft Anderlecht echt pijn gedaan met mooie combinaties en uitgespeelde kansen. Enig minpuntje aan onze fantastische eerste helft : het stond slechts 1-0 aan de rust. Dan weet je dat het nog moeilijk wordt tegen Anderlecht.”

Net na de rust viel de 1-1. “En dan moesten we ook even achteruit. We hapten naar adem. Maar een pluim voor mijn jongens dat ze die moeilijke periode konden overleven en we scoorden na een knappe aanval de 2-1. Vanaf dat moment voetbalden we weer goed en konden we uiteindelijk winnen.”

Yves Vanderhaeghe:
© BELGA

“We genieten deze avond van deze zege, maar we gaan nu ook niet zweven. Volgende week gaan we naar Standard en dat wordt een zware tegenstander. Oké, ze spelen wat minder maar met hun fanatieke thuispubliek kunnen ze altijd iets meer.”

Vanderhaeghe zag ondanks de uitstekende prestatie nog werkpunten. “Efficiëntie. Als we beter afwerken, was de match al een tijdje gespeeld. We hebben nu negen op negen thuis, maar in onze drie thuismatchen hebben we telkens tot het einde moeten wachten om de zege te vieren. Oké, dat is leuk voor het publiek, maar ik zou toch liever eens eerder op mijn gemak zitten.”

Yves Vanderhaeghe:
© BELGA

Tot slot ging het over play-off 1. “Maar daar wil ik geen uitspraken over doen, dat komt als een boomerang terug. We mikken op de linkerkolom en dat is nog steeds ons doel. We zijn nog maar vier speeldagen ver. Met tien punten hebben we een mooie bonus, maar ook nog niet meer dan dat.”

(OVG – foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier