Yves Vanderhaeghe verlengt contract bij KV Oostende tot 2020

31/05/17 om 16:02 - Bijgewerkt om 16:00

Yves Vanderhaeghe ruilde in 2015 KV Kortrijk voor KV Oostende.

Yves Vanderhaeghe verlengt contract bij KV Oostende tot 2020

© BELGA

Daarmee geeft KVO een duidelijk signaal, aldus sportief directeur Luc Devroe. "We spelen vanavond dan wel nog een belangrijke wedstrijd, maar we hebben altijd de intentie gehad om met Yves verder te doen, Europees voetbal of niet. Vanavond kan de kers op de taart worden, maar sowieso is ons seizoen al geslaagd. Yves kan immers met twee opeenvolgende vierde plaatsen én een bekerfinale fantastische resultaten voorleggen."

Ook Yves Vanderhaeghe is blij dat het Oostendse avontuur verdergaat. "Ik heb al vaker laten verstaan dat ik mij hier goed voel en graag wilde verder werken aan dit langetermijnproject", aldus de KVO-coach. "Ik denk dat we hier al twee seizoenen goed werk leveren en ook volgend seizoen starten we opnieuw met een brandende ambitie. Een Europees ticket behalen vanavond zou inderdaad een mooie beloning zijn, maar laat ons niet vergeten dat we nu al kunnen terugblikken op een zeer geslaagd seizoen."

KV Oostende en Racing Genk maken woensdagavond in de Versluys Arena in de slotwedstrijd van de Jupiler Pro League 2016-2017 onder elkaar uit welke club het laatste Europese ticket op zak steekt. De kustploeg eindigde op de vierde plaats in Play-off I. Racing Genk plaatste zich voor de barragewedstrijd door in de finale van Play-off II STVV met 3-0 te verslaan. De winnaar van het duel treedt volgend seizoen aan in de derde voorronde van de Europa League.

Vanderhaeghe ruilde in 2015 KV Kortrijk voor KV Oostende. In zijn eerste seizoen werd hij met de kustploeg vierde in de reguliere competitie en vijfde in Play-off I. Dit seizoen volgde een vijfde stek in de reguliere competitie en een vierde plaats in Play-off I. In maart verloor KV Oostende in de finale van de Beker van België na strafschoppen van Zulte Waregem.

(BELGA)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!