Yves Vanderhaeghe leidt eerste training bij KV Oostende

© BELGA
Redactie KW

Een twintigtal supporters kwamen op het sportterrein De Schorre een kijkje nemen naar de trainer die vorig jaar KV Kortrijk naar play-off I bracht.

Vorige week donderdag en vrijdag legden de spelers hun fysieke testen al af in Antwerpen. Dat is nodig om te zien hoe ver bepaalde spelers op conditioneel vlak staan. Op die manier kan er een individueel trainingsschema worden opgesteld. Maandagochtend trainde iedereen samen. Trainer Yves Vanderhaeghe gooide meteen zijn vier aanwinsten, met onder ondere Wouter Biebauw (KV Mechelen) en Kevin Vandendriessche (Moeskroen) voor de lenzen van de pers. Daarna werd een stevige looptocht afgewerkt. Ook maandagmiddag werd er nog getraind. Vier spelers waren er nog niet bij. Onder hen Gohi Bi Cyriac, Andile Jali en Knowledge Musona, die interlandverplichtingen hadden.

Nieuwkomers Kevin Vandendriessche, Wouter Biebauw, Yannick Loemba en Mathieu Cornet met kersvers KVO-trainer Yves Vanderhaeghe.
Nieuwkomers Kevin Vandendriessche, Wouter Biebauw, Yannick Loemba en Mathieu Cornet met kersvers KVO-trainer Yves Vanderhaeghe.© MF

Bijnamen op komst

De goede sfeer in de spelerskern domineerde de eerste training. Tussen de lijnen door hoorde je de eerste bijnamen van de nieuwkomers opduiken. De nieuwe doelman Wouter Biebauw zals als ‘bibi’ door het leven gaan en flankaanvaller Yannick Loemba zal nog vaak ‘loempia’ horen roepen. KV Oostende komt zaterdag al voor het eerst in actie, traditiegetrouw in en tegen tweedeprovincialer Oudenburg.

Na afloop gaf Vanderhaeghe mee dat hij blij was dat hij kon beginnen aan zijn taken bij KV Oostende en dat hij meteen een gretige spelersgroep zag. Hij gaf ook aan dat er nog twee spelers zouden bijkomen, waarmee hij recente tweets van voorzitter Marc Coucke bevestigde.

(Belga/MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier