Vijf lessen na de eerste match van KV Oostende

Canesin lijkt herboren onder Verheyen. © BELGA
Olivier Volckaert

KVO startte het nieuwe seizoen met een 2-1-overwinning tegen Moeskroen.

1. Dat er voor Aleksandar Bjelica geen plaats meer is

De linkerflankverdediger was vorig seizoen nog een van de sterkhouders bij KV Oostende, maar nu al viel de Servische Nederlander uit de gratie van Gert Verheyen. Waarom? Dat is niet helemaal duidelijk. Maar dat hij mag beschikken, dat lijkt er toch sterk op. Vorig weekend zat hij niet in de selectie, nochtans had KV Oostende hem kunnen gebruiken op de linkerflank. Daar stond noodgedwongen Nicolas Rajsel, die aan de rust gewisseld werd voor belofte Logan Ndenbe.

2. Dat Fernando Canesin herboren lijkt

Al een tweetal seizoenen is het niet meer de Canesin van in zijn topjaren. Ook zijn stats waren ondermaats. Maar Canesin lijkt herboren onder Verheyen. Een van de smaakmakers. De euforie na zijn winnende treffer toonde zijn frustratie van de laatste jaren. Eviva Fernando rolde vanop de Oostendse tribunes.

3. Dat Verheyen het uitstekend deed in zijn eerste match

Oké, de eerste helft vergeten we gemakshalve eventjes. Die was verre van goed, pover zelfs. Maar door twee ingrepen kon Verheyen het tij doen keren voor KV Oostende. En in zijn debuutmatch als T1 kon Verheyen het spel tactisch naar zich toetrekken door enkele ingrepen. Mooi voor hem. Hij mocht rekenen op een dijk van een invalbeurt van Club-huurling Jordi Vanlerberghe.

4. Dat er nog werk aan de winkel is

KV Oostende speelt met een driemansdefensie in balbezit, Milovic, Faes en Tomasevic tegen Moeskroen, en die werd soms toch eens serieus getest door de niet zo sterke aanvalsgolven van Moeskroen. De tegengoal kwam er ook na knullig balverlies van Tomasevic. Ook ligt er in de rug van flankspelers, net als bij de Rode Duivels, mogelijkheden voor de tegenstanders.

5. Dat de fans nog steeds op post zijn

Coucke is al eventjes weg en het eerste seizoen in het post-Coucke-tijdperk kan een moeilijk jaar worden. Maar de Oostendse fans blijven op post, mede door de vele acties en gestagneerde abonnementsprijzen. Het vipgebeuren lijkt nu toch al een knauw te krijgen, al is dat moeilijk in te schatten na een eerste thuismatch midden in de zomer.