VIDEO KV Oostende doopt nieuwe spelersbus (die vorig jaar dienst deed op het EK voetbal)

31/03/17 om 08:59 - Bijgewerkt op 03/04/17 om 15:06

Na de verloren bekerfinale focust KV Oostende zich volop op Play-Off 1 en daar hoort extrasportief nieuws bij.

VIDEO KV Oostende doopt nieuwe spelersbus (die vorig jaar dienst deed op het EK voetbal)

Redgy Deschacht, Luc Devroe, Rik Coucke, Hanne Deschacht, Patrick Orlans en Geert Vergauwe bij de nieuwe bus. © MF

De spelers van KV Oostende hebben een gloednieuwe spelersbus. De ploeg slaat daarvoor de handen in elkaar met Keolis. "De chauffeur zal niet dronken achter het stuur kunnen zitten, want de bus heeft een ingebouwd alcoholslot. Dat is verplicht in Frankrijk en komt op termijn ook op onze wegen", zei algemeen directeur Patrick Orlans bij de voorstelling.

"De spelersbus is pas 2017 ingeschreven in ons land, maar deed vorig jaar dienst op het EK voetbal in Frankrijk. Toen vervoerde de bus de spelers van Noord-Ierland. Dat kon je tot voor kort merken op het dak van de bus, dat om veiligheidsredenen een duidelijke herkenning had van Noord-Ierland voor helikopters. De bus is uitgerust met een performante wifi, keuken, koelkast, toilet en satelliettelevisie", licht Redgy Deschacht van Keolis toe. Hij is ook de sterke man achter Busworld, dat straks Kortrijk verlaat voor Brussels Expo.

Achteraan de spelersbus zijn er vier tafels met telkens vier zetels rond. "Ze gaan dus met 16 tegelijk kunnen kaarten", lachte sportief directeur Luc Devroe tijdens de voorstelling. "Er zal maar één album afgespeeld worden, Het is weer Couckenbak", grapte ook Patrick Orlans.

"De bus zal ook ter beschikking staan van onze partners en particulieren als er geen verplaatsing is voor het elftal van KVO. De kostprijs van de bus schommelt tussen 450.000 en 460.000 euro", aldus Redgy Deschacht.

De spelersbus van KVO reed vorig jaar rond op het EK voetbal in Frankrijk.

De spelersbus van KVO reed vorig jaar rond op het EK voetbal in Frankrijk. © MF

Algemeen directeur Patrick Orlans blikte nog één keer terug op de verloren bekerfinale. "We hebben een fantastische campagne gehad, maar het is tijd om dat hoofdstuk achter ons te laten. We spreken niet langer van 'spijtig', maar zijn dankbaar voor het voorbije avontuur en we feliciteren onze tegenstander. Voor de match tegen Zulte Waregem volgende week plannen we iets speciaals om onze tegenstander te huldigen. We gaat de play-offs in met zo'n 4.000 abonnees inclusief vipseats. Uit een onderzoek dat we bij 100 supporters lieten peilen, blijkt dat 25 procent nog van plan is om een play-offabonnement te kopen. Er is dus nog potentieel en ik hoop dat we straks voor heel Oostende kunnen schitteren en mikken op die felbegeerde vierde plaats. We spreken voorlopig niet meer over Europees voetbal", aldus Patrick Orlans.

(MF - video MF)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!