Verjongde beloften spelen maandag eerste thuismatch van het seizoen

De zogenaamde B-kern van KV Oostende na de training.
Redactie KW

Wielsbekenaar Andy Vervenne fungeert al vijf jaar als trainer van de beloften van KV Oostende. Hij komt, zes keer per week, met veel enthousiasme naar Oostende. Dit seizoen krijgt hij de steun van hulptrainer Jordi Lemiengre en kinesist Olivier Coppejans. Ambitie is de jongens klaar te stomen voor de A-kern en als het kan, de nodige punten pakken.

“We hebben dit seizoen inderdaad 18 spelers ter beschikking”, vertelt Andy Vervenne. “Er zijn weinig nieuwkomers. De meeste jongens stromen door van de KVO-jeugd. Enkele elementen zijn toe aan hun tweede seizoen. Op drie spelers na zijn het jongens die al enkele jaren meedraaien op De Schorre.”

“Uiteraard zullen er op maandag af en toe jongens van de A-kern aantreden bij de beloften. Dat kan gaan om jongens die terugkeren uit blessure of spelers die te weinig wedstrijdritme hebben. Dat gebeurt uiteraard in samenspraak met hoofdcoach Gert Verheyen. Afhankelijk van de wedstrijddag van het eerste elftal krijgen we die info vroeg of iets later, en moeten we de selectie aanpassen voor de wedstrijd op maandagavond.”

“De jongens uit de B-kern weten dat ze op dat ogenblik naast de selectie kunnen vallen, ook dat is een stap in hun leerproces, omgaan met concurrentie, ontgoocheling en blessures.”

“De beloftecompetitie blijft een bizarre competitie: voor uitwedstrijden worden we vaak geconfronteerd met meerdere A-kernspelers, thuis eerder met jongere tegenstanders.”

“We spelen in de eerste ronde, uit of thuis, tegen alle ploegen uit de reeks. We hopen bij de eerste acht te eindigen, zodat we in de tweede ronde, na de herindeling, alleen tegen toppers spelen. Voor de beloften, maar ook voor de afzakkers uit de A-kern, is dit interessanter als uitdaging.”

“De groep staat bij het seizoensbegin minder ver als deze van vorig seizoen, maar we hopen dat meerdere jongens de stap naar de beloften goed zullen verteren en openbloeien. Of dat lukt of niet, hangt van veel factoren af, maar de grootste inspanning moet van de spelers zelf komen. Wij proberen hen op elk vlak te sturen, sommigen pikken het op, anderen minder. De spelers vertoeven zes dagen op zeven op de club, enkel op woensdag hebben ze vrij.”

“Straks hervatten de scholen en moet het trainingstijdstip aangepast worden naar de vooravond. Logisch als meer dan de helft van je kern nog naar school gaat. De groep is vrij jong. Blerind Morina is de jongste, Dylan Wuyts is de oudste.”

“Vroeger stond ik er alleen voor. Sinds dit seizoen kunnen we met het toevoegen van de ervaring van Jordi Lemiengre en kinesist Olivier Coppejans, die zich bezighoudt met alles wat kracht en preventie betreft, nog gerichter en professioneler werken. Na zes weken samenwerking klikt het uitstekend. We hebben al in moeilijke en warme omstandigheden, op een smal kunstgrasveld, een puntje gesprokkeld op verplaatsing in Eupen. De volgende opdracht wordt de wedstrijd thuis tegen KRC Genk op 20 augustus. Via een goede analyse na Eupen hopen we minstens even goed te doen voor onze eerste wedstrijd op De Schorre.” (FRO)

“We hebben dit seizoen inderdaad 18 spelers ter beschikking”, vertelt Andy Vervenne. “Er zijn weinig nieuwkomers. De meeste jongens stromen door van de KVO-jeugd. Enkele elementen zijn toe aan hun tweede seizoen. Op drie spelers na zijn het jongens die al enkele jaren meedraaien op De Schorre.”

“Uiteraard zullen er op maandag af en toe jongens van de A-kern aantreden bij de beloften. Dat kan gaan om jongens die terugkeren uit blessure of spelers die wedstrijdritme nodig hebben. Dat gebeurt uiteraard in samenspraak met hoofdcoach Gert Verheyen. Afhankelijk van de wedstrijddag van het eerste elftal krijgen we die info vroeg of iets later, en moeten we de selectie aanpassen voor de wedstrijd op maandagavond. De jongens uit de B-kern weten dat ze op dat ogenblik naast de selectie kunnen vallen. Ook dat is een stap in hun leerproces, leren omgaan met concurrentie, ontgoocheling en blessures.”

“De beloftecompetitie blijft een bizarre competitie: voor uitwedstrijden worden we vaak geconfronteerd met meerdere A-kernspelers, thuis eerder met jongere tegenstanders. We spelen in de eerste ronde tegen alle ploegen uit de reeks. We hopen bij de eerste acht te eindigen, zodat we in de tweede ronde, na de herindeling, alleen tegen toppers spelen. Voor de beloften, maar ook voor de afzakkers uit de A-kern, is dit interessanter als uitdaging.”

“De groep staat bij het seizoensbegin minder ver als deze van vorig seizoen, maar we hopen dat meerdere jongens de stap naar de beloften goed zullen verteren en openbloeien. Of dat lukt of niet, hangt van veel factoren af, maar de grootste inspanning moet van de speler zelf komen. Wij proberen hen op elk vlak te sturen, sommigen pikken het op, anderen minder. De spelers vertoeven zes dagen op zeven op de club, enkel op woensdag hebben ze vrij.”

“Straks hervatten de scholen en moet het trainingstijdstip aangepast worden naar de vooravond. Logisch als meer dan de helft van je kern nog naar school gaat. De groep is vrij jong. Blerind Morina is de jongste, Dylan Wuyts (1997) is de oudste.”

“Vroeger stond ik er alleen voor. Sinds dit seizoen kunnen we met het toevoegen van de ervaring van Jordi Lemiengre en kinesist Olivier Coppejans, die zich bezighoudt met alles wat kracht en preventie betreft, nog gerichter en professioneler werken. Na zes weken samenwerking klikt het uitstekend. We hebben al in moeilijke en warme omstandigheden, op een smal kunstgrasveld, een puntje gesprokkeld op verplaatsing in Eupen. De volgende opdracht wordt de wedstrijd thuis tegen KRC Genk op 20 augustus. Via een goede analyse na Eupen hopen we minstens even goed te doen voor onze eerste thuiswedstrijd op De Schorre.” (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier