Twee pareltjes van Tielemans bezorgen Anderlecht zege in Oostende

Youri Tielemans maakte er zondagavond een korte maar mooie show van in Oostende. KVO leek op weg naar een resultaat tegen Anderlecht, maar Tielemans bewees waarom hij een van de grootste talenten in Europa is. In vijf minuten besliste hij de match met twee pareltjes. De match eindigde uiteindelijk op 1-4 voor Anderlecht.

De match was nog maar net begonnen of het stond al 0-1 via Sofiane Hanni. Heel Oostende dacht aan buitenspel, maar de pass kwam via een Oostendse voet en dus beoordeelde ref Sébastien Delferière de fase uitstekend.

Oostende liet zich niet doen en ging op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er ook via Dimata. Hij zette een strafschop koeltjes om en scoorde zo zijn tiende van het seizoen. De strafschop kwam er na (licht) hands van Hanni.

KV Oostende nam het heft in handen in de tweede helft en zette Anderlecht weg op zijn eigen helft. Vooral Dimata maakte het de bezoekende verdedigers knap lastig.

Maar toen ontbond Yoeri Tielemans zijn duivels. De Anderlecht-middenvelder was een zeldzame keer op de bank begonnen en was blijkbaar geprikkeld. Hij knalde eerst heerlijk de 1-2 binnen en enkele minuten scoorde hij een misschien wel nog knappere goal: 1-3 en boeken dicht voor Oostende.

Na deze dubbele uppercut van Tielemans kon Oostende geen vuist meer maken. Het werd in het slot zelfs nog 1-4 via Lukasz Teodorczyk.