Spaanse topclub Valencia vist achter KVO-jeugdspeler

Axl Roelandt © Foto FRO
Redactie KW

Axl Roelandt (17) is grof wild op de transfermarkt. De speler van de U19 van KV Oostende werd vorig jaar uitgenodigd voor een stage bij Villareal en kon in januari tekenen bij Valencia. De deal ging echter niet door. “Maar ik wil na dit seizoen naar Spanje.”

Axl Roelandt (17) liep zelfs een maand stage bij Valencia en kreeg in januari een voorstel. Het kwam echter niet tot een akkoord tussen Valencia en KV Oostende.

“Ik zit in het vijfde jaar sportafdeling in het KTA van Brugge en spoor elke dag van mijn woonplaats Ieper naar Brugge”, vertelt Axl Roelandt, de zoon van Steven Roelandt en Ilse Ervynck. “Heel eerlijk: studeren is niet echt mijn ding. Ik wil gewoon profvoetballer worden.”

“Ik speelde zeven seizoenen bij Anderlecht en leerde er veel”

“Ik ben afkomstig van Aalst en begon op vijf jaar te voetballen bij Denderhoutem. Na een jaar vertrok ik naar Eendracht Aalst en na enkele maanden mocht ik al naar Anderlecht, waar ik zeven seizoenen actief was. Ik heb er enorm veel geleerd van ervaren trainers, meestal als linksachter en soms ook als middenvelder. Ik beschik over een goede vista en een degelijke traptechniek met links.”

“We verhuisden enkele jaren geleden naar Ieper en dan ben ik overgestapt naar Club Brugge, de U16. Daar moest ik altijd aantreden als rechter- of linkerverdediger en dat lag me minder. Daarom ben ik halfweg het seizoen naar KV Oostende gekomen, een club met veel ambitie. Van trainers Tony Vanhaelst en Gino Vynck mocht ik wel op het middenveld spelen. Ik heb nog beter leren verdedigen, duels winnen en op karakter spelen. Ik voelde me direct thuis in Oostende.”

“Dit seizoen speel ik met de U19, weer met Tony Vanhaelst, een man die graag zijn ervaring deelt met zijn spelers. We staan nu vierde en mogen straks de play-off spelen met de eerste zes en twee ploegen van Elite 1.”

“Na dit seizoen trek ik naar Spanje, ik wil profvoetballer worden”

“Ik haal bij KV Oostende mijn beste niveau, speel met veel vertrouwen en wil me in de kijker spelen. Het is mijn ambitie om profvoetballer te worden. Ik train vier keer per week, op zaterdag is er match en op zondag ga ik naar de fitness. Alles kan nog beter, zeker wat concentratie en duelkracht betreft.”

“Mijn vriendin Xenia woont in Brugge. Voetbal is mijn leven. Ik benfan van Anderlecht. Hopelijk lukt de stunt met Marc Coucke en worden ze kampioen, maar ik vrees dat het Club Brugge zal worden. KVO kan schitteren in play-off 2.” (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier