Siebe Schrijvers mag het nog duizend keer proberen, die twee tegen KVO maakt hij niet opnieuw

© BELGA
Olivier Volckaert

De Duitse televisiezenders ARD en WDR pakten gisteren uit met een reportage over matchfixing. Volgens de reportage is er verdacht veel ingezet zijn op drie of meer goals in de match tussen KV Oostende en Waasland-Beveren van 17 januari.

Ik zat in het Albertparkstadion voor die match en na amper 17 minuten was er inderdaad al drie keer gescoord. Met twee wereldgoals zorgde Siebe Schrijvers voor de 1-2. Ik haal me die twee bijna identieke goals nog zo voor de geest. In één keer op de wreef, gekruist in de winkelhaak. Met alle respect voor Siebe Schrijvers, maar hij mag het nog duizend keer opnieuw proberen. Het lukt hem niet om die twee wereldgoals opnieuw te produceren in een tijdspanne van 17 minuten.

De Duitse reportage over matchfixing heeft het trouwens slechts erg kort over de match tussen KV Oostende en Waasland-Beveren, nog geen halve minuut. En daarin gaat het enkel over de inzet op drie goals of meer. Wie een beetje het Belgische voetbal volgt, weet dat zoiets niet uitzonderlijk is in het Albertparkstadion waar Oostende altijd met open vizier speelt. In het Albertpark vallen al het hele seizoen het meeste doelpunten te noteren. Komt daarbij dat de matchen tussen Oostende en Waasland-Beveren de laatste jaren altijd garant staan voor doelpunten. Denk maar aan de 1-5 uit de heenronde en de 4-3 van vorig seizoen. Gokwebsites pakken ook graag uit met dergelijke weetjes op hun websites en televisiereclames.

Noem me naïef, maar matchfixing ? Neen, dat denk ik niet.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier