Schmisser trapt KV Oostende voorbij SK Lierse

(Foto Belga) © BELGA

KV Oostende is met 0-2 gaan winnen op het veld van SK Lierse met dank aan twee doelpunten van verdediger Schmisser. KVO haalt een knappe 10 op 12.

Lierse en Oostende speelden al vijf keer tegen elkaar dit seizoen en al vijf keer trok Oostende aan het langste eind. Lierse was dus gewaarschuwd. Er daagde amper volk op voor de jonge jongens van coach Menzo. De toeschouwers die er wel waren zagen een kansarme eerste helft. Hernan Losada kon een keer dreigen voor Lierse en Laurent Depoitre deed hetzelfde voor KVO. 0-0 bij de rust was dan ook niet meer dan logisch.

Schmisser ontbindt duivels

In het begin van de tweede helft leek er wat meer vuur in de partij te komen. Tahiri kon vanuit een scherpe hoek uithalen. KVO-doelman Dumesnil was geklopt, maar een verdediger kon de bal nog net voor de lijn wegtrappen. Er volgden nog kansen voor Ghaly en Canesin, maar uiteindelijk was het verdediger Baptiste Schmisser tot scoren kwam. Na een kort genomen hoekschop schilderde Canesin de bal op het hoofd van Schmisser. Die knikte aan de tweede paal de bal tegen de netten. Enkele minuten later kon hij ook de 0-2 binnen tikken. Wedstrijd gespeeld en zo behaalt KVO een knappe 10 op 12.

Volgende week staat de kraker tegen AA Gent op de agenda.