Schiervelde herleeft met eindelijk nog eens topvoetbal in Roeselare

Ook Roeselaarse partners werden in het verhaal betrokken. (Foto TD)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Het Albertpark in Oostende heeft momenteel meer weg van een ruïne dan van een voetbalstadion. Dus moesten de kustjongens uitwijken, zo belandden Marc Coucke en co in Schiervelde dat ze voor de gelegenheid omdoopten tot een pop-up KV Arena.

Eindelijk is er nog eens eersteklassevoetbal te zien op Schiervelde. Met om en bij de 5.000 toeschouwers – Nee Marc Coucke, Michel Preud’homme tellen we even niet mee – was het stadion naar de norm serieus gevuld voor de opener van play off 1 tegen leider Club Brugge. Geen vol stadion, maar dankzij het abonnementenbeleid en de inleg van meerdere bussen van Oostende richting Roeselare zorgden de kustjongens er toch voor dat het een sfeervolle avond werd.

Grote problemen waren er niet, op een kwartiertje was je op de parking. Het meest aanschuiven was het nog bij de ingang, maar dat had dan weer vooral te maken met de uitgebreide fouillering die het gevolg is van terreurniveau 3.

De zee stroomt tegenwoordig dus tot in Roeselare en toegegeven de stroom had deze keer ook heel wat Bruggelingen meegesleurd. Niet iedereen van die 7.368 toeschouwers toonde zich supporter van KVO, dat was duidelijk te merken bij het doelpunt voor Club Brugge. Dat zorgde op geen enkel moment voor problemen. Het bewijs dat supporters ook door elkaar voor een leuke, vriendschappelijke sfeer kunnen zorgen. We zien het niet snel gebeuren bij duels tussen pakweg Club Brugge en Anderlecht, maar bij een burenstrijd zoals die van zaterdagavond moet dat gerust kunnen. Liever een goed gevuld stadion met enthousiaste fans, dan een leeg Schiervelde, dat is allesbehalve reclame. Noch voor de stad, noch voor het voetbal.

“De laatste keer dat het stadion zo vol zat, was in 2010 bij het degradatieduel van SVR tegen Westerlo”

We herinneren ons nog de laatste keer dat het stadion zo vol zat voor een officiële wedstrijd. Dat was in 2010, een duel op de laatste speeldag van de reguliere competitie tussen SV Roeselare en Westerlo. SVR kon zich bij winst verzekeren van een langer verblijf in eerste klasse. Helaas bleef het bij 0-0 waardoor de club sindsdien in het vagevuur van tweede klasse verblijft.

Zonde voor de infrastructuur die er werd neergepoot. De tribune achter de goal staat er vooral te staan en het businessgebouw, dat miljoenen euro’s kostte, heeft vooral potentieel, maar het komt er niet uit. Mede door de situatie van de club. De passage van Coucke en co zal daar geen slecht aan doen.

Beleef Schiervelde

Voor KVO moet het niet gemakkelijk zijn om het hoogtepunt van het seizoen elders te beleven, dat gaf KVO-trainer en Roeselarenaar Yves Vanderhaeghe na afloop ook toe. Maar ze maken er het beste van. Onder het motto ‘Beleef Schiervelde’ en ‘Iedereen KVO’ proberen ze zowel Oostende als Roeselare mee te krijgen met de ploeg. Waar mogelijk werden de clubkleuren extra in de verf gezet, er is de Couck-o-theek en dankzij Lucy Loes waan je jezelf effectief ook even aan de kust.

Over de wedstrijd zelf kunnen we kort zijn. Ondanks de man meer kon KVO nooit een vuist maken en eindigde de wedstrijd, ondanks vele pogingen, op een 0-1 overwinning voor Club dat zo een uitstekende zaak doet met oog op eindelijk eens een titel.

Een domper, maar aan hun hart lieten ze het niet komen. Al enkele minuten na het laatste fluitsignaal ging de dj zowel in de kantine als bij de vips in overdrive. Dat tegelijk de persconferentie met de trainers aan de gang was, kon hen niet deren. De show must go on en bij KV Oostende is het altijd feest, zelfs bij een verlies.

Op dinsdag 19 april om 20.30 uur speelt KV Oostende een volgende keer ‘thuis’, opnieuw een West-Vlaamse derby, ditmaal tegen Zulte Waregem.

Iedereen KVO, ook in Roeselare. (Foto TD)
Iedereen KVO, ook in Roeselare. (Foto TD)

Voor de aftrap was er een minuut stilte, nadien was er vooral sfeer langs beide kanten. (Foto TD)
Voor de aftrap was er een minuut stilte, nadien was er vooral sfeer langs beide kanten. (Foto TD)