Reviewcommissie vraagt Bondsparket om Musona (KV Oostende) te vervolgen

© BELGA
Redactie KW

Eersteklasser KV Oostende moet zich volgende week dinsdag met zijn speler Knowledge Musona naar de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB) begeven. De Reviewcommissie heeft de Zimbabwaan opgeroepen op basis van televisiebeelden. Dat maakte de KBVB maandag bekend.

In de op zondag afgewerkte thuiswedstrijd tegen RSC Anderlecht (3-1) op de vierde speeldag in de Jupiler Pro League kwam de 25-jarige aanvaller weg met een gele kaart voor een tackle op Youri Tielemans. Bij een 1-1 stand zette Musona in de 59e minuut zijn sliding veel te laat in, waardoor hij de jonge middenvelder van paars-wit tegen de grasmat maaide. Op basis van de televisiebeelden vindt de zevenkoppige Reviewcommissie dat scheidsrechter Serge Gumienny de fase niet goed heeft beoordeeld.

Na speeldag vier in de Belgische eerste klasse werden zes fases herbekeken, waarvan één uit de wedstrijd tussen Moeskroen en Standard Luik, één van het duel Club Brugge-KV Kortrijk, één uit de match van AA Gent tegen Sint-Truiden en drie van de pot tussen Oostende en Anderlecht. Alleen Musona wordt vervolgd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier