Oostendse internationals schitteren ook in Afrika

Sebastien Siani na de overwinning tegen OH Leuven. © BELGA
Olivier Volckaert

KV Oostende staat aan de leiding in de Jupiler Pro League en enkele spelers van de herfstkampioen toonden deze week ook in Afrika waarom Oostende de beste van België is.

We beginnen met Gohi Bi Cyriac. De topschutter uit de Belgische competitie vond ook de weg naar doel in godbetert Liberia. Hij bezorgde met een superbelangrijke goal voor de enige goal in de 0-1-zege voor Ivoorkust tegen Liberia. Deze week volgt de terugmatch voor deze ontmoeting in het kader van het WK-kwalificatietornooi. Ook kapitein Sébastien Siani maakte indruk. Hij debuteerde in een officiële match voor Kameroen en het bracht de Ontembare Leeuwen 0-3 op het veld van Niger.

Didier Ovono speelde een belangrijk aandeel in de 1-0-zege van Gabon tegen Mozambique. Mozambique won de heenmatch met 1-0 en Gabon deed hetzelfde in de terugmatch. Penalty’s dus en daar werd Ovono de held van de avond. De doelman stopte twee strafschoppen en zo gaat Gabon door naar de volgende ronde van het WK-kwalificatietornooi.

Tot slot was er nog Andile Jali. Hij scoorde voor Zuid-Afrika in de 1-3-zege tegen Angola een penalty. Hier wel een kleine smet op de prestatie. Jali kreeg iets later rood.

(OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier