Oostende en Moeskroen-Péruwelz spelen gelijk na doelpuntenkermis

KV Oostende en Moeskroen-Péruwelz hebben zondagnamiddag op speeldag 24 in de hoogste voetbalklasse 3-3-gelijkgespeeld.

De kustploeg kwam op slag van rust op 1-0. Gohi Bi Cyriac zette een strafschop om na een fout van de bezoekende doelman Vagner op Musona. Het doelpunt was verdiend voor de kustploeg, die in de eerste helft het spelbeeld bepaalde.

Negen minuten na de koffie verdubbelde Musona de voorsprong van KVO. Na een knappe ren van Canesin stond hij op de juiste plaats om af te ronden (2-0).

De Henegouwers lieten de armen echter niet zakken en in minder dan 10 minuten stonden de bordjes weer gelijk. Eerste scoorde Dussenne na een hoekschop met een rake kopbal de aansluitingstreffer (58.). Kort daarna maakte Viola, ook na een hoekschop, met een halve omhaal de gelijkmaker (63.).

Oostende leek in slotfase toch de drie punten in het Albertparkstadion te houden. Met een droge knal in het dak van het doel lukte Jordan Lukaku in minuut 82 de 3-2. Moeskroen-Péruwelz kwam echter nog langszij, via Markovic in de 88e minuut.

In het klassement staat Oostende vierde, op 9 punten van leider Gent. Moeskroen-Péruwelz blijft als vijftiende en voorlaatste onderin hangen.

Zondag staan nog twee wedstrijden op het programma. Club Brugge ontvangt om 18 uur Lokeren. Kampioen en competitieleider KAA Gent sluit de speeldag af met een thuismatch tegen Waasland-Beveren. Aftrap om 20 uur in de Ghelamco Arena.