Okaka kopt Anderlecht in slotseconde voorbij Oostende

Anderlecht heeft zondagnamiddag op speeldag 7 in play-off 1 dankzij een late goal van Okaka met 2-1 gewonnen van KV Oostende.

Anderlecht moest de zege thuis houden om in het spoor van Club te blijven maar legde in de eerste helft een bedroevend spel op de mat. De troepen van Besnik Hasi voetbalden weinig geïnspireerd en slaagden er nauwelijks in een kans bij elkaar te boksen.

Oostende kwam na een half uur verdiend op voorsprong. Godeau troefde bij een hoekschop Dendoncker af en knikte de 0-1 binnen. Kort voor de pauze was een goeie reactie van Nuytinck nodig om El Ghanassy, die een knappe dribbel opzette, van de 0-2 te houden. Onder luid boegeroep trok de thuisploeg de kleedkamer in.

Hasi greep bij de rust in en bracht Djuricic voor Heylen. Na amper 10 seconden had Okaka de gelijkmaker aan de voet maar de Italiaan schoot voorlangs. In de 52e minuut stond het toch gelijk. Youri Tielemans zette een strafschop om na een fout van Vandendriessche op Acheampong.

Kort na het uur kreeg Okaka een uitgelezen kans om Anderlecht, dat nu veel gretiger speelde, op voorsprong te zetten. De spits van de recordkampioen mocht vrij op Ovono af, maar die redde de Oostendse meubelen. Aan de overzijde was een alerte Proto nodig om El Ghanassy van de 1-2 te houden. Büttner redde daarna de rebound van Berrier.

Anderlecht ging in de slotfase vol voor de (broodnodige) driepunter maar leek op een brilscore af te steven. Uiteindelijk verloste Stefano Okaka de Brusselaars met een rake kopbal in de slotseconden van de wedstrijden.