Officieel: Silvio Proto verdedigt straks de kleuren van KV Oostende

15/06/16 om 12:29 - Bijgewerkt om 13:07

Silvio Proto versterkt de rangen van KV Oostende. De doelman zette woensdag zijn handtekening onder een contract voor vier seizoenen bij de kustploeg.

Officieel: Silvio Proto verdedigt straks de kleuren van KV Oostende

© BELGA

Proto komt over van RSC Anderlecht. De 33-jarige keeper had bij de vicekampioen nog een contract voor een seizoen maar mocht er in onderling overleg met het bestuur vertrekken. Na de laatste competitiematch had hij ook al afscheid genomen van het Brusselse publiek.

De dertienvoudige Rode Duivel speelde sinds 2005 voor Anderlecht, dat hem in 2008-2009 uitleende aan Germinal Beerschot. Met de Brusselaars werd Proto zes keer kampioen en pakte hij een keer de Beker, een prijs die hij in 2003 ook met La Louvière won.

"Een echte leider"

Bij Oostende gaat Proto de concurrentie aan met eerste doelman Didier Ovono en Wouter Biebauw. Voorzitter Marc Coucke en sportief manager Luc Devroe stelden woensdagmiddag hun nieuwe aanwinst voor. "Wij trekken de kaart van de jeugd, maar hebben een mix nodig van ervaring en jong talent", aldus Marc Coucke. "De ploeg verjongt, maar Silvio moet een tegengewicht bieden. Hij is een echte leider op het veld, die de verdediging coacht en alert houdt. Onze droom met Silvio is volgend jaar de play-off 1 in ons eigen stadion te kunnen spelen."

Volgens sportief manager Luc Devroe was het maken van een overeenkomst met Silvio Proto 'een werk van lange adem'. Hij stelde wel dat Anderlecht het spel heel correct heeft gespeeld en dat de verstandhouding nog altijd heel goed is. Silvio Proto zelf zei blij te zijn dat hij bij KVO had getekend. Hij loofde de ambitieuze voorzitter, "die veel vertrouwen in en respect voor mij heeft." Hij dankte ook Luc Devroe voor het vertrouwen en zijn vorige ploeg Anderlecht.

Silvio Proto, hier tussen KVO-voorzitter Marc Coucke (rechts) en sportief manager Luc Devroe, toont het shirt waarin hij volgend seizoen zal shotten.

Silvio Proto, hier tussen KVO-voorzitter Marc Coucke (rechts) en sportief manager Luc Devroe, toont het shirt waarin hij volgend seizoen zal shotten. © HH

Silvio Proto woont in Waterloo en is voorlopig niet van plan om te verhuizen, al zou hij het wel mooi vinden om aan zee te wonen. "Het vertrek bij Anderlecht is emotioneel na al die jaren. Maar het hoort nu eenmaal bij de carrière van een voetballer. Ik had meerdere opties, maar het familiale primeert en in tweede orde het sportieve. Bij KV Oostende matchte dat het best. Ik breng mijn ervaring mee, maar ben niet van plan om van de eerste keer kapitein te spelen. Zo zit ik niet in elkaar."

Abonnementenverkoop piekt

Marc Coucke liet nog weten dat de verkoop van abonnementen voor volgend seizoen bij KVO heel goed loopt. "We mikken op een groei in abonnees van 20 tot 25%", vertelde de voorzitter. "Nu al zitten we iets boven het aantal waarmee we vorig jaar het seizoen begonnen zijn, zo'n 3.700 abonnementen. Drie seizoenen geleden waren er dat nog 1.600. We stellen dan ook een extra vak, de E3, open om er abonnementen aan te bieden. Dat vak bevindt zich tegenover de huidige spionkop en we willen er op termijn een volwaardige tweede spionkop van maken."

(Belga/HH)

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!