Nu ook officieel: Nicolas Lombaerts bereikt akkoord met KV Oostende

© BELGA
Redactie KW

KV Oostende heeft met Nicolas Lombaerts een eerste – erg prestigieuze – transfer voor het seizoen 2017-18 beet.

De club van Marc Coucke kwam donderdag tot een akkoord met de 39-voudige Rode Duivel. Over de contractduur werd nog niet gecommuniceerd. Vrijdag wordt de 32-jarige Lombaerts om 11u30 voorgesteld in het restaurant Jean de Bohême in Durbuy, waar de volledige kern van KVO op stage is.

Lombaerts, in dienst bij het Russische Zenit Sint-Petersburg, was al langer gegeerd wild op de Belgische transfermarkt. Vorige zomer stond hij nog dicht bij Anderlecht, maar ook AA Gent en Club Brugge hielden de verdediger in het oog. Tijdens de wintermercato kwam KVO op de proppen, tot een transfer kwam het toen net niet. De kustploeg zou zo’n anderhalf miljoen euro betalen aan Zenit, waarmee Lombaerts vier landstitels, twee Russische bekers en eindwinst in de UEFA Cup (2007-08) behaalde.

De Bruggeling keert dus na tien seizoenen in Rusland terug naar de Belgische competitie, die hij in 2007 verliet. Eerder trad de verdediger aan voor AA Gent (2004-2007).

KVO verloor zaterdag nog de bekerfinale na strafschoppen van Zulte Waregem. Op de eerste speeldag van Play-off I trekt het op zaterdag 1 april (18u) naar Charleroi.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier