Nieuwe nederlaag van matig KV Oostende

© BELGA
Redactie KW

In 2015 blijft KV Oostende wachten op zijn eerste overwinning. Na de 0-1-thuisnederlaag tegen Lokeren tellen de Kustboys een povere 1 op 15.

Het openingskwartier was pas weggetikt toen Persoons met een kopstoot aan de eerste paal na hoekschop van Patosi de netten deed trillen. Iets later moest Ovono zich reppen om een vlam van Patosi onder de dwarslligger weg te slaan. Daarna kopte Leye het leder op de paal en nog twee minuten later maakte Ovono een grondscherend schot van Vanaken onschadelijk. Zes minuten voor de rust dook Ruytinx de grote rechthoek in.

Nieuwe nederlaag van matig KV Oostende

Davino Verhulst veegt de bal weg maar heeft misschien ook wel een stukje Bjorn Ruytinx mee.
© BELGA

Verhulst maaide bal en aanvaller weg. Ref Vissers kende Oostende enkel een inworp toe en hij toonde een grinnikende Ruytinx een geel karton. Toen iets later Melnjak ongestraft Canesin onderuit haalde, verliet een woedende Vanderbiest de neutrale zone. Hij gromde de vier laatste minuten van de eerste helft in de kleedkamer.

Nieuwe nederlaag van matig KV Oostende
© BELGA

Geen vrolijke avond voor Frederik Vanderbiest.
© BELGA

In een slappe tweede helft was het wachten tot het laatste kwartier op enige offensieve actie. Na een afgeweerde hoekschop van de voor Siani ingevallen Berrier knalde Canesin door een bos aan spelersbenen op doel. Verhulst stopte die kans. Aan de overzijde repte Ovono zich een paar minuutjes later op een poging van de ingevallen Abdoun. KVO zette toen alles op alles en dat loonde bijna. Verhulst had een knappe reflex nodig om een kopstoot van Brillant, na vrije trap van Berrier, onder zijn lat weg te slaan.

(PR – foto’s Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier