Nationale ploeg van Kameroen klopt B-elftal van KV Oostende

Kapitein Xavuier Luissint en KVO-speler Sebastien Siani (dit keer international bij Kameroen) © FRO

De gasten waren beter in de tweede helft, KVO verloor met 1-3.

Meer dan 800 voetbalfans hebben donderdag de vriendschappelijke wedstrijd tussen KV Oostende B en de nationale ploeg van Kameroen bijgewoond. Ze zagen een gelijk opgaande eerste helft waarin KVO, vooral de ‘reserven’ van de A-kern, na twee minuten al de score openden, via Akpala, die een center Godwin verzilverde.

Naarmate de wedstrijd vorderde dwong Kameroen meer balbezit af. Doelgevaar was zeldzaam. Op de 31ste minuut miste Aboubacar wel een strafschop na fout van Schmisser op Njie. Na de rust kwam Kameroen iets agressiever uit de kleedkamers. Chedjou versloeg KVO-doelman Chopin met een geplaatste kopbal. In het slotkwartier scoorden de bezoekers nog twee mooie doelpunten. Aboubacar lukte een lekker bruggetje en versloeg Chopin met een ‘opwippertje’. Drie minuten voor tijd strafte Njie een dekkingsfout in de KVO-verdediging af, 1-3

(FRO)

>> KVO startte met : Chopin, Luissint, De Schutter, Antunes, Schmisser, Brillant, Akpala, Jonckheere, Vandendruessche, Godwin, Loemba – Na de rust vielen in: Coulibaly, Blazevic, Lucigno, Cornet, Ruytinx