Meer dan 700 toeschouwers zien KV Oostende eerste oefenpot op Oudenburg ruim winnen

Tegen een jonge thuisploeg, die nog maar één keer getraind had, heeft KV Oostende vrijdagavond, zonder de EK-spelers en enkele geblesseerden, gemakkelijk met 0-9 gewonnen.

Bij de rust stond het 0-5. In de eerste helft speelde nieuwkomer Dimata zich in de kijker met twee treffers. Het tweede doelpunt was een strafschop van Berrier, na een fout op Dimata. Na de rust liet Vanderhaeghe testspeler Voo Ling opdraven en die zorgde na een uur voor de vijfde treffer. In het slotkwartier scoorde KVO nog drie keer via El Ghanassy (2) en Jonckheere. De moedige thuisploeg kon in de slotfase via Tim Vancraeynest één bal tussen de palen mikken. KVO speelde de tweede helft met elf andere spelers. Ook de thuisploeg liet een 20-tal spelers opdraven. De wedstrijd werd bijgewoond door meer dan 700 voetbalfans.

Nany Dimata, hier met Berrier, maakte drie doelpunten bij zijn debuut.
Nany Dimata, hier met Berrier, maakte drie doelpunten bij zijn debuut.© VDB

Doelpunten: 10′ Dimata 0-1, 20′ Berrier 0-2 (pen.), 27′ Loemba 0-3, 38′ ,Berrier 0-4 (pen.), 45′ Dimata 0-5, 57′ Voo Ling 0-6, 75′ El Ghanassy 0-7, 77′ Jonkheere 0-8, 89′ El Ghanassy 0-9.

KVO eerste helft: Prot, Bossaerts, Antunes, Godeau, Lucogno, Vandewiele, Van Der Heyden, Berrier, Loemba, Segbia, Dimata

KVO tweede helft: Chopin, Capon, Milic, El Ghanassy, Jonkckheere, Neuvroen, Peremans, Vouzouh, Voo Ling, Vandendriessche, Seron (FRO)