Marc Coucke overwoog om Jelle Vossen naar KV Oostende te halen

Redactie KW

De KVO-preses toverde ei zo na een bijzonder konijn uit zijn hoge voorzittershoed, maar voor trainer Frederic Vanderbiest en sportief manager Luc Devroe hoefde het niet zonodig.

De Franstalige trainer van KV Oostende was maandagavond te gast bij ‘La Tribune’, de evenknie van ‘Extra Time’ maar dan bij de Waalse collega’s van de RTBF. Uiteraard ging de meeste aandacht er na hoe Standard Luik op eigen veld met de billen bloot was gegaan tegen het kleine ‘wereldploegje’ uit de koningin der badsteden, maar de loftrompet werd ook gestoken over het vakmanschap en de duidelijke visie van Marc Coucke.

Frederic Vanderbiest vertelde daarop dat hij een tiental dagen voor het afsluiten van de transferperiode deze zomer, samen met Luc Devroe nog door Marc Coucke was aangesproken met de vraag of er nog iets bij de kern moest. “We zeiden de voorzitter dat dat niet echt nodig was, dat onze kern éigenlijk al voldoende was gestoffeerd en uitgebalanceerd.” “Was er ook geld voor Peter Vossen?”, struikelde één van de panelleden over zijn eigen vraag aan Vanderbiest, want hij doelde natuurlijk op Jelle Vossen, die uiteindelijk na lang getouwtrek naar FC Middlesbrough is verhuisd.

Vanderbiest kon zo de boot aanvankelijk enigszins afhouden, maar gaf uiteindelijk toe dat het idee wel had geleefd bij de voorzitter. “Er hing iets in de lucht, ja, maar wij hebben uiteindelijk beslist om er niet vol voor te gaan. Onze kern bestond al uit 26 spelers, dat volstond.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier