Marc Coucke (KV Oostende) gelooft in samenwerking met clubs die trapje hoger staan

Redactie KW

KVO-voorzitter Marc Coucke reageert op de strapatsen van Standard-voorzitter Roland Duchâtelet.

Collega-ondernemer en KVO-voorzitter Marc Coucke kan de tactiek van Duchâtelet niet doorgronden. “Ik begrijp de strategie achter zijn verschillende clubaankopen niet. Ik vraag me echt af welk plan er achter zit. Roland heeft altijd een masterplan, maar ik heb het niet door. Ik snap het totaalplaatje niet”, zegt Marc Coucke op Radio 1.

“Bedrijfsmatig begrijp ik het wel. Bij Duchâtelet kan het lukken als hij het volledig afstandelijk aanpakt. Dan moet je er wel tegen kunnen dat iedereen je verkettert. Hij gaat binnenkort voor het eerst naar zijn nieuwe ploeg kijken. Daarvoor moet je van je hart een steen maken en je plan consequent doorzetten. Hij is bezeten van zijn eigen gelijk.”

Samenwerking met tweedeklasser

De voorzitter van Standard kan naar hartenlust spelers en trainers uitwisselen. “Op die manier sluit je samenwerking met andere ploegen uit. Ik geloof wel in een samenwerking met clubs die een stapje hoger of een stapje lager staan. Voor Oostende zou het interessant zijn om intens met een ploeg uit tweede of uit derde klasse samen te werken. Dan kunnen we dan de spelers die bij ons net uit de kern vallen ervaring laten opdoen. En het zou ook nuttig zijn om bij ons spelers te stallen die net te kort komen bij een Europese topploeg.”

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier