Marc Coucke: “Ik blijf nog twee maanden voorzitter van KV Oostende”

© BELGA
Redactie KW

Vrijdag was er een druk bijgewoonde persconferentie van Marc Coucke in Anderlecht. Daar liet hij weten dat hij tot 1 maart voorzitter blijft van KV Oostende.

“Op 1 maart word ik voorzitter van Anderlecht, tot dan ben ik voorzitter van KV Oostende. De club van mijn hart, ik was er 40 jaar supporter en veel korter voorzitter. Als voorzitter merkte ik dat mijn ambitie, die groeiende is, niet evident was in Oostende. Misschien was die zelfs ook niet zo gezond voor Oostende. Het continu verhogen van het niveau was niet zo goed. KV Oostende zou ooit tegen zijn plafond aanzitten, ik voelde dat het misschien tot een ongezonde situatie zou leiden.”

Ontgoocheld in fans

“Ik zal er nu alles aan doen om KVO in goeie handen te brengen in de twee maanden die mij resten. Het kan goed zijn dat dit combinatie van mensen met een hart voor KV Oostende worden, met een hoofdaandeelhouder. Je mag ook altijd Patrick Orlans (algemeen directeur, red.) contacteren als je interesse hebt daarvoor. “Ik ben ontgoocheld door de reacties van de supporters van KV Oostende. De laatste vier jaar hebben we enorm veel gecreëerd. Dat ze nu zo triestig zijn, toont dat ze de club trouw blijven. Ik hoop dat er een nieuw team komt dat KV Oostende zo goed mogelijk zal sturen. Vanavond ben ik op Waasland-Beveren, dan speelt KV Oostende en ik ben daar voorzitter van tot 1 maart. Die datum verandert dat.”

(OVG)