Legear trekt STVV over de streep in de slotfase tegen KV Oostende

Jorge Teixeira, Hassan Ozkan en Samuel Asamoah tijdens de match Sint-Truidense VV en KV Oostende. © BELGA
Redactie KW

KVO liep tegen een fatale uppercut toen Legear een foute terugspeelbal van Musona afstrafte. De wedstrijd eindigde met 1-0.

KV Oostende moest het zonder zijn geblesseerde stuurman Frank Berrier doen. KVO kreeg al na 12 seconden een kansje. Lombaerts stuurde Capon binnendoor. De rechtsachter was sneller dan De Norre maar zag de bal in laatste instantie ontzet door Goutas. Op het kwartier volgde een nieuwe mogelijkheid. Tomasevic snoepte de bal af van Charisis en zette voor. Gano kwam centimeters te kort om de bal in doel te duwen. Zestig seconden later leidde balverlies tot een volgende Oostendse kans. Musona trapte voorlangs.

Voetbal zonder lef

Na 20 minuten kreeg een slordig voetballend STVV, waar Goutas centraal achterin de geschorste Kotysch verving, een kans. De Petter kopte een vrije trap van De Sart naast. Voor de rest geraakte Sint-Truiden, dat voetbalde zonder lef en durf en weinig duelkracht, niet in de buurt van Vanhamel.

Even voorbij het halfuur konden de toeschouwers op de schaars gevulde tribunes zich warmen aan een hard schot van Capon dat net over zoefde.

Legear verandert spel

Na de rust vond STVV, dat op Stayen al vier van zijn vijf thuiswedstrijden won, dan toch zijn ritme. De ingevallen Jonathan Legear was de sleutel van de ommekeer en joeg er vuur in. Boli kopte eerste een flankvoorzet voorlangs en knikte daarna een open kopkans flauw in de handen van Vanhamel. Oostende antwoordde met een schuiver van Gano en een pegel op de paal van Vandendriessche.

In het slotkwartier kwamen de bezoekers echt op dreef. Met een schitterende redding haalde doelman Pirard een hard schot van Bjelica uit de korte hoek. Luttele minuten later kopte Musona aan de eerste paal in de handen van Pirard en nam de ingevallen Özkan een voorzet met links op de slof. De bal zoefde nipt over.

Derde plaats voor STVV

In de slotfase kreeg Dussaut nog een geweldige kans. Helaas voor hem pakte Vanhamel uit met een knappe redding. Het was slechts uitstel van executie. Na een fout terugspeelbal van Musona kwam de bal bij Legear die maar binnen te leggen had: 1-0. Zestig seconden later liet Acolatse oog-in-oog met Vanhamel de 2-0 liggen.

Sint-Truiden, dat in eigen huis 15 op 18 scoort, wipt in de rangschikking naar een derde plaats. Rode lantaarn Oostende blijft in de hoek waar de klappen vallen.

STVV: Pirard, Dussaut, Teixeira, Goutas, de Norre, Charisis, Asamoah, De Petter, Botaka (81′ Acolatse), Boli (93′ Antunes), De Sart (46 Legear).

KV OOSTENDE: Vanhamel, Capon, Tomasevic, Lombaerts, Milic, Siani, Vandendriessche (77′ Özkan), Jali, Bjelica (91′ Canesin), Musona, Gano (83′ Akpala).

Doelpunten: 89′ Legear 1-0.

Gele kaarten: 33′ De Petter, 38′ Bjelica, 69′ Tomasevic, 87′ Siani.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier