Landry Dimata en Mbaye Leye grijpen naast Ebbenhouten Schoen

08/05/17 om 22:05 - Bijgewerkt om 22:05

Youri Tielemans (Anderlecht) heeft maandagavond de 26ste Ebbenhouten Schoen mogen ontvangen.

Landry Dimata en Mbaye Leye grijpen naast Ebbenhouten Schoen

Landry Nany Dimata aan het werk tegen Charleroi. © Belga

In het Birmingham Palace in Anderlecht werd Tielemans, een Belg met Congolese roots, bekroond als beste Afrikaanse speler van Afrikaanse origine uit de Jupiler Pro League. De middenvelder kreeg de trofee uit handen van oud-voetballer Paul Bonga Bonga (ex-Standard en Charleroi).

De zondag 20 geworden Tielemans bleef in de eindstand Landry Dimata (KV Oostende), uittredend winnaar Sofiane Hanni (Anderlecht), Henry Onyekuru (Eupen) en Mbaye Leye (Zulte Waregem), de winnaar van 2013, voor. Twee jaar geleden werd Tielemans al eens genomineerd voor de Ebbenhouten Schoen, maar toen ging de trofee naar de Congolese Charleroi-middenvelder Neeskens Kebano en werd de Brusselaar vierde.

Mbaye Leye in actie tegen AA Gent.

Mbaye Leye in actie tegen AA Gent. © Belga

De Ebbenhouten Schoen bekroont de beste voetballer van Afrikaanse origine uit de Belgische competitie. Het referendum werd in leven geroepen door de vzw African Culture Promotion en RTL-TVi. De jury bestaat onder andere uit de trainers uit de nationale afdelingen, leden van de Belgische sportredacties (geschreven en audiovisuele pers) en leden van een erejury, voorgezeten door voormalig Anderlecht-verdediger Georges Heylens.

(Belga)

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!