KVO stunt in eigen huis tegen een erg zwak Anderlecht: 3-1

KV Oostende blijft vriend en vijand verbazen. Het won zondagmiddag met 3-1 van Anderlecht. De zege was meer dan verdiend na een uitstekende eerste helft.

Yves Vanderhaeghe voerde één wissel door in zijn basiself : Kevin Vandendriessche kwam in de plaats van Andile Jali. Bij Anderlecht stond onder meer nieuwkomer Kara Mbodj aan de aftrap. De kustploeg begon wervelend aan de match.

Al na drie minuten stond het 1-0. Knowledge Musona was vergeten aan de tweede paal en hij werkte de hoekschop van Franck Berrier knap af. Anderlecht probeerde de bakens te verzetten, maar kwam amper in de buurt van Didier Ovono. Het was KV Oostende dat het gevaarlijkst bleef. Gohi Bi Cyriac had de 2-0 aan de voet na een aarzeling van Kara, maar hij miste onbegrijpelijk. Ook Knowledge Musona en Franck Berrier kregen nog mooie kansen, maar zij maakten het nog niet af. Opvallend : Anderlecht trapte in de gehele eerste helft geen enkele keer op doel en het had geluk dat het slechts met een 1-0-achterstand de rust inging.

Bij de eerste goede aanval van Anderlecht was het wel prijs. Verdediger Antonio Milic duwde een voorzet van Frank Achampeong in eigen doel. Anderlecht duwde even door en Ovono moest attent zijn op een kopbal van Guillaume Gillet.

Het doelpunt viel echter aan de overkant. Na een heerlijke aanval kopte Gohi Bi Cyriac de voorzet van Berrier voorbij Proto. Zo maakte de Ivoriaan zijn missertje van de eerste helft goed. Bij Anderlecht stokte de motor door dat nieuwe tegendoelpunt en door de vele wissels verdween het tempo uit de match. Plots kreeg Andy Najar een dot van een kans, maar hij miste. Aan de overkant werd de ingevallen Joseph Akpala gehaakt in het strafschopgebied en Serge Gumienny floot penalty. Knowledge Musona miste niet en plaatste het orgelpunt : 3-1.

De zege van KV Oostende is meer dan verdiend na een uitstekende eerste helft. Het staat nu alleen aan de leiding.