KVO-invallers knutselen verdiende gelijkmaker in mekaar

Akpala tekende voor de gelijkmaker. © BELGA

Na een aangename partij in een sfeervol Stayen deelden de co-leiders Sint-Truiden en KV Oostende de punten in een correcte 1-1-eindstand.

De mascottes Manten en Kalle hadden de 180 km naar Haspengouw afgelegd om aan de zijde van een schattige Kanarie de aftrap van de topper tussen beide co-leiders mee te maken. Sint-Truiden, winst tegen Club Brugge en in Moeskroen en KV Oostende, zeges tegen KV Mechelen en Westerlo, hadden het maximum van 6 op 6 uit de twee openingsspeeldagen gepuurd. Samen met Anderlecht telden ze het maximum van de punten.

Met een krullende vlam na pass van Lukaku in de tiende minuut tekende Siani voor het eerste gevaar. Dutoit sloeg de bal nog uit de winkelhaak. Iets later bediende Berrier vooraan C-yriac maar hij kopte het leder over doel. De Truiense keeper veegde een schot van Canesin nog uit de linkerhoek. Iets voor het halfuur velde Angban Berrier maar na verzorging kon de Fransman van KVO verder spelen. De storende overtredingen stapelden zich op.

Sint-Truiden, dat het vooral van individuele acties moest hebben, kende wel de beste doelkans van de eerste helft. Met een katachtige reflex stopte Ovono een schicht van Edmilson in het midden van zijn doel.

Eerste doelpunt Akpala

Pas was de tweede helft afgetrapt of KVO claimde een doelpunt. Ref Van Driessche meende dat keeper Dutoit het leder dat via een paar Oostendenaars naar hem gevlogen was, voor de doellijn wegsloeg. De televisiebeelden leken de scheidsrechter geen gelijk te geven. Het was een zaak van millimeters…

De nul verdween aan de andere zijde van het bord. Edmilson snoepte de bal van Jali af, zag zijn afgeweken bal op de paal spatten maar hij kreeg een tweede kans die hij wel lekker benutte: 1-0.

Oostende moest nu komen en de vinnige Kanaries genoten van hun kansen op de tegenaanval. KVO dreigde via Musona en Akpala. Doelman Dutoit had een puike redding in huis op een kopbal van Akpala. Het was de Nigeriaan die in het vijfde kwartier de gelijkmaker aantekende. Vanop links stuurde Antunes het leder lekker voor de voeten van Akpala die Dutoit kansloos liet. De twee Oostendse invallers hadden onder mekaar dat doelpunt in elkaar geknutseld. STVV en KVO blijven samen aan de leiding. Anderlecht speelt pas zondag tegen AA Gent.