KV Oostende zwaar onderuit bij OH Leuven

Het bedreigde Oud-Heverlee Leuven heeft KVO met een zware 4-1 pandoering terug naar de kust gestuurd.

OHL startte zaterdagavond op Den Dreef in de wedstrijd tegen KV Oostende met verdediger Romain Reynaud en doelman Rudy Riou in de basis. Beide spelers kwamen vrijdag in opspraak nadat Sport/Voetbalmagazine had bekendgemaakt dat de voetballers verdacht worden van gokken op wedstrijden. Volgens de clubleiding van OHL gaat het echter om geruchten en is er geen enkele indicatie dat er op wedstrijden van OHL of andere wedstrijden in de Jupiler Pro League gegokt is door de spelers. OHL-woordvoerder Chris Vandebroeck benadrukte ook dat er geen bewijzen gevonden zijn. Desondanks vroeg de Leuvense fusieclub toch aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) om via de UEFA een bedrijf aan te stellen om de wedstrijden van OHL te screenen. De club wil echter niemand viseren op basis van geruchten en liet Emilio Ferrera vrij in zijn selectiekeuze voor de wedstrijd van zaterdag. De Leuvense coach selecteerde het duo en gaf hen meteen ook een basisplaats.

De thuisploeg begon ook best aan de wedstrijd en kwam halfweg de eerste helft op voorsprong toen John Bostock een strafschop omzette na fout van Lukaku op Remacle.

Amper enkele minuten later verdubbelde Yohan Croizet de stand door een voorzet van Trossard binnen te koppen.

Na de pauze werd KVO beter maar het liep al snel op een counter van alweer Bostock: 3-0.

En alweer enkele minuten later was de Oostendse kous helemaal af met de tweede van Croizet, die Biebauw omspeelde en de 4-0 binnenlegde.

Pas in de slotfase kon Milic de eer iet of wat redden door de 4-1 binnen te koppen op corner.

OH Leuven – KV Oostende: 4-1

KVO: Biebauw, Capon (22′ El Ghanassy), Godeau, Milic, Lukaku, Siani (72′ Pedersen), De Schutter, Vandendriessche, Canesin, Jonckheere, Musona (60′ Cyriac).

Doelpunten: 25′ Bostock 1-0, 30′ Croizet 2-0, 55′ Bostock 3-0, 60′ Croizet 4-0, 75′ Milic 4-1.