KV Oostende zet 2018 in met een 1-2-nederlaag

Thomas Buffel en Brecht Capon © BELGA
Olivier Volckaert

KV Oostende begon aan 2018 met een 1-2-nederlaag tegen Racing Genk. In een knotsgekke slotfase leek KVO op weg naar het verdiende gelijkspel, maar Thomas Buffel besliste de match in het voordeel van Genk.

Dinsdagavond werkten KV Oostende en Racing Genk hun inhaalmatch af die in december werd afgelast door rukwinden. Bij Oostende nog steeds geen Franck Berrier (nog niet wedstrijdfit) en ook geen Antonio Milic (uitgevallen in opwarming). Daardoor kwam Nicolas Lombaerts toch aan de aftrap, hoewel hij vorige week de winterstage in Spanje verlaten had door een blessure.

KV Oostende nam met initiatief in het matchbegin, maar de bezoekers waren het gevaarlijkst. Pozuelo, Buffel en Malinovskiy konden niet scoren. De Genkenaar kwamen toch op voorsprong toen spits Marcus Ingvartsen lekker in doel knalde. William Dutoit was kansloos. Oostende, aanvallend gestart met Gano, Zivkovic en Musona, kon niet meer reageren voor de rust. Gano knalde in de laatste minuut nog op doelman Vukovic.

Dat deed het wel in het begin van de tweede helft, maar de goal van Lombaerts werd afgekeurd. Oostende voerde de forcing en creëerde deze helft wel heel wat kansen. Maar de afwerking liet het afweten bij Zivkovic, Musona, Siani en co. Het moet gezegd, doelman Danny Vukovic van Racing Genk speelde een uitstekende partij.

Het venijn zat hem in de staart. In de 89ste minuut kreeg KV Oostende dan toch waar het recht op had na een uitstekende tweede helft (dat dachten ze toen). De ingevallen Joseph Akpala knikte de 1-1 voorbij Vukovic. Maar anderhalve minuut later zorgde Thomas Buffel voor de 1-2, hij verhinderde de 2-2 van Canesin zelfs.

KVO moet dus begin 2018 naar beneden kijken. De kustploeg telt slechts zes punten voor op hekkensluiter Eupen.