KV Oostende wint met 1-2 bij KSV Roeselare

We zien Nagim Amini in duel met KVO-verdediger Siebe Van der Heyden. © Foto SBE

Goals van Berrier en Akpala bezorgden de kustjongens zaterdagavond op Schiervelde de vierde oefenzege van het nog prille seizoen.

De eerste kans was er eentje voor El Ghanassy, maar op aangeven van Kehli was het thuisspeler Brouwers die het leer na 10 minuten naast Proto schoof. Niet geheel onverdiend, want opnieuw langs Kehli-Brouwers was ook de volgende poging er eentje van de thuisploeg. Brouwers mocht aanleggen, maar mikte de wenkende mogelijkheid gekraakt voorlangs. Na balverlies van KSVR-tester Lemonnier was het Berrier – op aangeven van Akpala – die de bordjes op 1-1 bracht. Een billijke score bij de koffie, ook al mikte El Ghanassy voor de bezoekers nog op de lat.

Roeselare-coach Mercier begon de tweede helft met 11 nieuwe jongens – waaronder testers Gliwa, Nkaka, Dovgiy en Fernandes – en zag wit-zwart langs Dovgiy ei zo na een tweede keer op voorsprong klimmen. Evenveel keer lag Biebauw in de weg en net voor ook de Vanderhaeghe-boys aan het wisselen sloegen zorgde Akpala vanuit een kluwen in de zestien voor de 1-2-eindstand. (SBE)