KV Oostende wil wereldrecord polonaise verbreken

© Steve Tielens Facebook/Guido De Meyer
Redactie KW

KVO doet zijn imago van feestpaleis weer alle eer aan: schlagerzanger Steve Tielens maakte een single ”t Is weer Couckenbak’ die dienst zal doen als soundtrack bij de wereldrecordpoging polonaise op 12 juli op de Zeedijk van Oostende.

Steve Tielens is een Vlaamse zanger in flinke opmars. Marc Coucke is een Vlaamse ondernemer in… nou ja, laat maar, Marc Coucke kent u onderhand al wel. Nu heeft de voorzitter van KV Oostende ook zijn medewerking verleend aan het nieuwste project van eerstgenoemde, die zich ook wel eens als ‘de polonaisekoning’ laat omschrijven.

Voor zijn single ”t Is weer Couckenbak’ wil hij ook een clip opnemen en daarvoor komt Tielens op 12 juli naar Oostende. Net dan is er ook de fandag van KVO. Bedoeling is dat de hele reutemeteut richting Zeedijk trekt voor een gigantische polonaise. De dansslang moet meer dan 1.800 schakeltjes bevatten om het wereldrecord te verbeteren. Steve Tielens maakt zich sterk dat dit met gemakken moet lukken.

KVO-stoet met Studio 100-figuurtjes

De polonaise moet hoe dan ook de apotheose worden van een goedgevulde fandag. Eerder die dag is er ook al een KVO-loop met de spelers, een KVO-duik in het water van de Noordzee, een signeersessie met de spelers en een KVO-stoet, een beetje naar analogie met de dagelijkse stoet in Plopsaland: zo zijn de figuurtjes van Studio 100 ook aanwezig, naast de spelers in een open bus en in cabrio’s, een fanfare en – uiteraard – Marc Coucke zelf.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier