KV Oostende haalt zijn gram in dossier Capon, geen strafvermindering voor Vandendriessche

© BELGA
Redactie KW

De Geschillencommissie heeft dinsdag twee speeldagen schorsing, waarvan één effectief, en een boete van 800 euro opgelegd aan Oostende-spelers Brecht Capon en Kevin Vandendriessche, die zaterdag beiden een rode kaart pakten.

Met die uitspraak van de Geschillencommissie halen de kustboys deels hun gram. Het Bondsparket had maandag immers drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) gevorderd tegen Capon voor zijn trap tegen de knie van Paul-José Mpoku in de doelpuntenloze match tegen Standard. KV Oostende weigerde dat schikkingsvoorstel en pleitte voor een speeldag effectieve schorsing minder. Het pleidooi van KVO werd gehoord.

Ook Vandendriessche pakte tegen de Rouches een rode kaart, nadat hij de ontsnapte Dieumerci Ndongola langs achteren onderuit tackelde. Het Bondsparket wilde twee speeldagen schorsing, waarvan één met uitstel voor die sanctie. Hoewel KVO pleitte voor enkel een voorwaardelijke speeldag schorsing, bestendigde de Geschillencommissie het schikkingsvoorstel van het Bondsparket. Vandendriessche en Capon zijn daardoor beiden geschorst voor de thuiswedstrijd tegen KAS Eupen op 25 november. KV Oostende kan nog in beroep gaan tegen beide uitspraken.