KV Oostende verliest nu ook in de Ghelamco Arena

Sébastian Siani jaagt Sven Kums op © BELGA

KV Oostende pakte in play-off 1 nog geen enkel punt en het kon ook nog niet scoren in die drie matchen. Vrijdagavond verloor het met 2-0 in de Ghelamco Arena.

Na de nul op zes verdwenen David Rozehnal en Nicklas Pedersen naar de bank, zij werden vervangen door Bruno Godeau en Cyriac. KV Oostende begon erg twijfelend aan de partij en al na één minuut moest Didier Ovono zich rekken. Vooral achterin acteerde KVO in het begin op flanellen benen en in de 21ste minuut was het prijs toen Thomas Matton de bal panklaar voor de voeten kreeg en de 1-0 op het bord knalde. Net voor de rust was diezelfde Matton daar weer, maar deze keer mikte hij nipt over.

Aan de rust wisselde Yves Vanderhaeghe dan Michiel Jonckheere voor Yassine El Ghanassy. KVO kwam in het begin van de tweede helft goed weg toen Kalifa Coulibaly voor een leeg doel miste, al had hij eigenlijk recht op strafschop na een duidelijke fout van Ovono. Even later werd een doelpunt van Coulibaly afgekeurd voor buitenspel. Vanderhaeghe bracht ook Akpala en Berrier in de ploeg en dat zorgde voor meer diepgang. In de 75ste minuut kreeg Berrier de eerste echte kans voor Oostende. KVO groeide in de match en zette zowaar nog een slotoffensiefje neer. Ook Akpala kreeg nog een mooie kans. Met een knappe dribbel bezegelde Moses Simon echter het Oostendse lot : 2-0.

Voor KV Oostende is het de derde nederlaag op rij in play-off 1 Het is ook de derde keer dat Oostende niet tot scoren komt. (OVG)