KV Oostende verliest in eigen huis met 0-2 van Anderlecht

Redactie KW

RSC Anderlecht heeft vrijdagavond de tweede speeldag geopend met een 0-2 zege bij Oostende. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord.

Aleksandar Mitrovic opende de score in de 58ste minuut, in blessuretijd legde Matias Suarez de eindstand vast. Vorige week scoorden zowel Mitrovic als Suarez ook al in de 3-1 zege tegen Moeskroen, waardoor Anderlecht nu zes punten telt.

Oostende ging vorige week ook met 2-0 onderuit, op het veld van Lierse. Deze week voerde coach Fred Vanderbies drie wijzigingen door. Voor Hoefkens, Wilmet en Hempte was geen plaats in de basis, zij werden vervangen door nieuwkomer Ruiz, De Schutter en Jordan Lukaku.

Lukaku: “Details die het verschil maken”

De jongste Lukaku reageerde na afloop ontgoocheld bij Sporza. “Dit is het moment voor alle clubs om iets te proberen tegen Anderlecht”, aldus de linksachter van KV Jordan Lukaku. “Ze zijn duidelijk nog aan het puzzelen, vooral op de rechtsachter. In de eerste helft ging het goed en brachten we gevaar. We voelden dat Anderlecht niet op zijn gemak was, maar in de tweede helft waren we niet alert genoeg en dat werd meteen afgestraft. Het zijn de details die het verschil maken, zo is Anderlecht vorig seizoen ook kampioen geworden.”

Vanderbiest: “Hoeven ons niet te schamen”

Voor de Oostendse coach Fred Vanderbiest werd het dus de tweede 2-0-nederlaag van het seizoen. “Maar we hoeven ons hier niet voor te schamen”, vertelde hij aan Sporza. “We hebben alles gegeven, dat had ik gevraagd. Ik wou een duidelijk verschil zien met de vorige match en dat was ook zo. We hebben diepgang gezocht en centraal zat alles dicht. Misschien ontbreekt er bij ons wat ervaring of kwaliteit en tegen topploegen betaal je een onoplettendheid cash.” De doelstelling voor de komende confrontaties met Cercle Brugge en KV Mechelen is duidelijk volgens de coach. “We moeten eerlijk zijn: in die twee matchen moeten we minstens 4 op 6 pakken.”

(AD/Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier