KV Oostende trapt seizoen op gang: 23 spelers op eerste training

Sam Bracke
Sam Bracke Medewerker KW

Vrijdagmiddag om 15 uur – een halfuurtje later dan gepland – vatte KV Oostende op het oefencomplex op de Schorre de eerste training van het nieuwe seizoen aan.

De eerste oefensessie stond aanvankelijk in de voormiddag gepland, maar er werd deze week nog beslist om de training tot in de namiddag (om 14.30 uur) uit te stellen. Duidelijk meer supporters – naar schatting een honderdtal – dan de voorbije jaren zagen hun helden omstreeks 15 uur het veld betreden.

We telden 23 spelers (waaronder 3 doelmannen) die een typische eerste training voorgeschoteld kregen: veel met de bal, wat pas- en trapvormen en daarna nog wat wedstrijdjes. Antonio Milic (ziek) en Brecht Capon (op controle voor een armletsel) waren afwezig en ook de internationals Adam Marusic, Zarko Tomasevic, Sébastien Siani, Andile Jali en Gohi Bi Cyriac sluiten pas volgende week aan. Ibrahima Conté, die vorig seizoen aan Waasland-Beveren werd uitgeleend, was wel van de partij.

De nieuwkomers met v.l.n.r.: Nicolas Lombaerts (Zent Sint-Petersburg), Ibrahima Bah (Standard), Nicolas Rajsel (Union), Richairo Zivkovic (Ajax), Thomas De Bie (Cercle Brugge) en Logan Ndembe (Moeskroen).
De nieuwkomers met v.l.n.r.: Nicolas Lombaerts (Zent Sint-Petersburg), Ibrahima Bah (Standard), Nicolas Rajsel (Union), Richairo Zivkovic (Ajax), Thomas De Bie (Cercle Brugge) en Logan Ndembe (Moeskroen).

Ook allen aanwezig waren de zes nieuwkomers: Richairo Zivkovic (Ajax), Nicolas Lombaerts (Zenit), Nicolas Rajsel (Union), Ibrahima Bah (Standard), doelman Thomas De Bie (Cercle Brugge) en Logan Ndembe (Moeskroen). Die laatste maakte in de wedstrijdvormpjes alvast een snedige indruk op links, maar ook Bah liet al enkele klasseflitsen zien.

Met Vincent Bataille, Robbie D’haese en Rocky Bushiri mochten ook enkele jongeren van het echte werk proeven. Vooral die laatste toonde zich meteen stevig in de duels en stond duidelijk zijn mannetje.

Na een trainingssessie van ruim anderhalf uur maakten enkele spelers en de trainer nog even tijd vrij voor de pers. Nicolas Lombaerts kreeg veel aandacht. “Mijn eerste indruk is hier alvast positief. Ik merk nu al dat we een goede groep hebben. Een vriendenbende”, aldus een ontspannen Nicolas Lombaerts. “We werkten veel met de bal. Ideaal om op de eerste training het balgevoel wat aan te scherpen. Het niveauverschil met wat ik in Rusland gewoon was, valt overigens goed mee. Ook hier is er heel wat kwaliteit aanwezig en ik heb zelfs al een paar mooie klasseflitsen gezien. Ik wil hier trouwens de lat hoog leggen en me opnieuw bewijzen tegenover het Belgische publiek. Ook met het oog op het WK van volgend jaar wil ik bewijzen dat ik nog een hoog niveau kan halen. Ik ben hier niet gekomen om play-off 2 te spelen, dus we starten het seizoen met de nodige ambities.”

Halfweg juli kent Oostende zijn tegenstander in de Europa League. “Iedereen kijkt daar enorm naar uit”, wist trainer Yves Vanderhaeghe te vertellen. “De mensen spreken erover en je ziet ook dat de opkomst vandaag veel hoger lag dan andere jaren. Dat is allemaal heel positief. We zullen ons zo goed mogelijk voorbereiden. Ik verwacht ook op vlak van transfers wel nog wat verschuivingen, zowel inkomend als uitgaan.”

Ook nieuwkomer Nicolas Rajsel stond met plezier even de pers te woord. “Vanaf minuut één voel ik dat ik hier in een familiale club terecht ben gekomen. Het is een beetje vergelijkbaar met Union, mijn vorige club. Al ligt het niveau hier wel nog wat hoger, dus is dit voor mij een ideale stap om verder te groeien”, aldus de Sloveens-Franse flankaanvaller.

Zaterdag speelt KV Oostende al meteen zijn eerste oefenduel. Het oefent om 16 uur in en tegen eersteprovincialer Zwevezele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier