KV Oostende stunt opnieuw tegen Standard

© BELGA
Redactie KW

KV Oostende bouwde de laatste jaren een stevige reputatie op tegen Standard en dat werd zondag nog maar eens bevestigd. KV Oostende speelde meer dan een helft met tien man en stuntte toch opnieuw : 3-2.

Foto Belga.
© BELGA

KV Oostende moest het zondag doen zonder Jordan Lukaku, die met een spierblessure terugkeerde van interlands met de nationale beloften. Standard was op zoek naar revanche nadat het in de heenronde een 3-5-pandoering kreeg in eigen huis. KV Oostende was dan weer op zoek naar punten, want de laatste weken draaide het maar niet bij de kustploeg.

En de match begon wervelend. Al in de eerste minuut trof Standard de lat na een ingestudeerd nummertje. Op de daaropvolgende counter was bijna prijs aan de overkant, maar Ruiz en Canesin misten. Coulibaly kreeg ook nog een kans en toen die gehaakt werd kreeg KV Oostende een strafschop. Sébastien Siani knalde de 1-0 binnen.

Standard voerde de druk op. Laurent Ciman kopte eerst op de lat, maar iets later zorgde Igor De Camargo voor de 1-1. KV Oostende was even het noorden kwijt en Andile Jali kreeg rood na een onbesuisde tackle.

KV Oostende stunt opnieuw tegen Standard

Foto Belga.
© BELGA

Standard profiteerde van de man-meer-situatie en nam direct het initiatief in de tweede helft. Louis en Mpoku misten en vervolgens scoorde KV Oostende verrassend aan de overkant. John Jairo Ruiz lepelde de bal heerlijk naar Elimane Coulibaly en die zorgde voor de 2-1. Erg lang kon KVO niet genieten van die voorsprong, want Mujangi Bia zorgde voor de 2-2. Net iets later vergat Louis de 3-2 te scoren. Het was voor KVO zowaar het sein om even het heft in handen te nemen, maar Siani, Coulibaly en Ruiz waren te verbaasd om af te werken.

KVO zette steeds meer druk en kreeg een tweede penalty toen Ruiz foutief werd gepakt in het strafschopgebied. En opnieuw faalde Siani niet : 3-2.

Voor KV Oostende is het al de derde thuiszege tegen Standard !

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier