KV Oostende speelt niet Europees, ook niet als het finale PO2 wint

© BELGA
Redactie KW

Het ‘weireldploegsje’ van Marc Coucke krijgt geen Europese licentie voor het seizoen 2014-2015.

Dat laat de club donderdagavond weten. De thuiswedstrijd tegen KV Kortrijk op zaterdag 17 mei wordt sowieso de laatste van het seizoen, want zelfs als KVO de finale van PO2 wint, dan mag het niet tegen de nummer 4 uit PO1 spelen voor een Europees ticket.

Aanvankelijk kon KVO sowieso geen Europese licentie aanvragen omdat het voor de club onmogelijk was om aan alle eisen te voldoen. Zo kon trainer Vanderbiest bijvoorbeeld geen Pro Licence-diploma voorleggen. Maar na de recente sportieve prestaties in play-off 2 besloot KVO om met uitstel toch nog een Europese licentie aan te vragen. De Europese voetbalbond UEFA liet echter aan de Koninklijke Belgische Voetbalbond weten dat het geen uitzonderingsmaatregel toestaat.

“Partij tegen KV Kortrijk moet afgewerkt worden”

De Pro League bevestigde dat, indien KV Oostende zich tegen KV Kortrijk plaatst voor een duel met de nummer vier van play-off I, die wedstrijd niet gespeeld zal worden. “De partij tegen KV Kortrijk moet wel onder elk beding afgewerkt worden, ook al heeft KVO de nodige licentie niet voor Europees voetbal.”

Marc Coucke had enkele weken geleden al laten uitschijnen (nog) geen zin te hebben in een Europees avontuur met de club. Maar door de sterke prestaties in de play-offs namen de kustjongens toch het zekere voor het onzekere. De Europese voetbalbond UEFA liet de Koninklijke Belgische Voetbalbond echter weten dat er geen uitzonderingsmaatregel toegestaan wordt

(FV/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier