KV Oostende speelt Genk volledig van de mat

Vreugde in het Oostendse kamp © BELGA

KV Oostende blijft nog even tweede. Het won zondag met maar liefst 6-0 van Racing Genk. KVO was heer en meester en Genk was bij momenten de speelbal van een sterk Oostende.

KV Oostende nam de beste start, maar Fernando Canesin miste. Na 20 minuten was het dan toch prijs: Franck Berrier legde de bal van dichtbij in doel voor de verdiende 1-0. Tien minuten later stond het al 2-0. Antonio Milic knikte een corner van Berrier knap binnen. Genk kon net voor de rest pas echt dreigen, maar de vrijschop van Pozuelo werd gestopt door Didier Ovono. De 2-0-voorsprong was verdiend aan de rust, vooral spits Landry Nani Dimata maakte indruk met zijn snelheid en sterkte.

Na de rust duwde Oostende door tegen Genk, dat duidelijk nog de Europese match van donderdag in de benen had. Na een knappe collectieve aanval zorgde Knowledge Musona voor de beslissing: 3-0. Genk kon geen vuist maken en was bij momenten een speelbal van Oostende. Toen de Genkse sterkhouder Leon Bailey ook nog eens zijn tweede gele kaart zag, konden de Limburgers het volledig schudden. Een minuten ging de ingevallen Yassine El Ghanassy op wandel en hij bediende Dimata voor de vierde Oostendse goal. Cyriac, een andere invaller, zette de 5-0-score op het bord na zwak verdedigen door Genk. In de 86ste minuut krulde uitblinker Dimata de 6-0 heerlijk in de kruising. “Game, set and match”, zei de Oostendse speaker.

Na de 5-0 van vorige week tegen Westerlo opnieuw een knappe zege van KV Oostende dus. Het verloor dit seizoen nog niet in de eigen Versluys Arena. (OVG)