KV Oostende reageert op beschuldigingen van Genk-speler Anele

© Volgens Ngonca Anele maakten de KVO-fans oerwoudgeluiden. (Foto Belga)
Redactie KW

Afgelopen weekend kreeg KV Oostende KRC Genk over de vloer. De partij eindigde op 1-1, maar kreeg een wrange nasmaak. Genk-speler Ngongca Anele beschuldigde het Oostendse publiek van oerwoudgeluiden aan zijn adres. De Zuid-Afrikaan toonde het publiek op zijn beurt zijn middelvinger. De kustploeg onderzocht de zaak grondig.

“In diverse media lezen wij de verklaringen van Ngongca Anele over racistische spreekkoren van de KVO-fans”, liet KV Oostende op haar website optekenen. “Wij nemen deze beschuldigingen heel ernstig en hebben dan ook prompt een onderzoek ingesteld. Daaruit blijkt dat noch de scheidsrechter en zijn assistenten, noch de stewards, noch de aanwezige ordediensten, noch de veiligheidsverantwoordelijken van KVO én Genk en noch de aanwezige veiligheidsverantwoordelijke van de KBVB, die in het betreffende vak aanwezig was, gewag hebben gemaakt van enige racistische uitlatingen ten opzichte van Anele.”

Op handen gedragen

“Mocht dit toch het geval geweest zijn, dan zouden we het hier absoluut niet bij laten, want dergelijk gedrag past zeker niet bij een familieclub als KV Oostende. KVO kwam tot twee weken geleden nooit eerder in opspraak betreft racistische spreekkoren. Spelers met een donkere huidskleur zoals Essende, Obi, Bapupa, Siani en Ovono werden en worden door ons publiek op handen gedragen. Dat bleek gisteren (zaterdag, red.) ook nog eens toen oud-speler Mike Origi op een warm applaus werd onthaald.”

“In de toekomst zullen wij er ook verder over waken dergelijke gevallen te voorkomen, maar de beschuldigingen van de speler van RC Genk konden wij niet zomaar over ons heen laten gaan.” (BV)

KV Oostende reageert op beschuldigingen van Genk-speler Anele


© kvo.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier