KV Oostende raakt niet voorbij de Panda’s van Eupen

© BELGA
Redactie KW

Na het 3-3 gelijkspel tegen Antwerp op de Bosuil geraakte KV Oostende ook op de tweede speeldag niet verder dan een draw: 1-1 thuis tegen KAS Eupen.

KV Oostende respecteert zijn verleden. Dat bewees de kustclub opnieuw. De kampioenenploeg van tweede klasse, jaargang 2012-2013, was uitgenodigd. Die mannen hadden de titel veroverd op 7 april 2013 na een 1-0-zege tegen Eupen. En op 7 april 2018 ontving KVO opnieuw Eupen. Exact vijf jaar na datum! Bestaat toeval? Of is het de goddelijke voorzienigheid?

KV Oostende raakt niet voorbij de Panda's van Eupen
© BELGA

Xavier Luissint, kapitein van die kampioenenploeg, verzorgde de symbolische aftrap in het bijzijn van onder meer trainer Fred Vanderbiest, sportief manager Guy Ghysel en de ploegmaats Niels De Schutter, Lander Van Steenbrugghe, Gertjan Martens, Jamaïque Vandamme, Niels Coussement en Baptiste Schmisser. Van die kampioenenkern speelt enkel Michiel Jonckheere vandaag nog bij de groenroodgelen.

KV Oostende raakt niet voorbij de Panda's van Eupen
© BELGA

Adnan Custovic, huidig coach van KV Oostende, hield de wisselvallige goalgetter Gano opnieuw op de bank en plaatste de betrouwbare Akpala nogmaals in de voorlinie. Achteraan verving de genezen Milic de jonge Nkaka. Bij Eupen waren er meer wissels. Claude Makélélé kon niet rekenen op Peybernes en zette Gnaka tussen de lijnen. Wague verving Tirpan, Lazare kwam in de ploeg voor Diagné en Garcia kreeg de voorkeur op Raspentino.

KV Oostende raakt niet voorbij de Panda's van Eupen
© BELGA

Na 58 seconden deponeerde Bjelica een pass van Milic al in doel. De flankspeler stond echter in buitenspel. Iets later mikte Canesin op doel maar Gnaka redde op de lijn. De ref wuifde licht protest voor voorzichtig handspel weg. Bij de eerste Eupense prik was het echter wel prijs. Vanop links schoof Gnaka de bal voor doel. Kone verlengde die voorzet aan de eerste paal voorbij doelman Dutoit.

KV Oostende raakt niet voorbij de Panda's van Eupen
© BELGA

KVO was niet aangeslagen en bleef de eerste helft domineren. Van Crombrugge verbrandde bijna zijn vingers toen hij een knallende vrijetrap van Capon onder de lat wegklopte. Lombaerts trapte een gat in de zeelucht wanneer hij netjes mocht afwerken. Ook Tomasevic en Akpala konden voor de rust de Oostendse nul niet wissen.

KV Oostende raakt niet voorbij de Panda's van Eupen
© BELGA

De tweede helft leek geruime tijd een maat voor niets te worden. Wel dreigde Ocansey aan het uur maar Canesin stond zijn keeper Dutoit bij. Na 72 minuten kwam toch de gelijkmaker tot stand. De aan het uur onder waarderend applaus ingevallen Berrier bediende Bjelica die doorspeelde naar Zivkovic. De gewezen Ajacied kapte naar binnen en liep in een hogere versnelling om met een knap schot die actie ook af te ronden: 1-1.

KV Oostende raakt niet voorbij de Panda's van Eupen
© BELGA

Daarna kwamen de Panda’s enkel nog in een verdedigende rol in het verhaal voor. Onder regie van Berrier bepaalde KVO het spelbeeld volledig. Rezaeian kopte een voorzet van de Fransman voorlangs.

Volgende zondag ontvangt KV Oostende op de derde speeldag Sint-Truiden.

(PR – foto’s Belga)