KV Oostende raakt niet verder dan een gelijkspel tegen Waasland-Beveren

Fernando Canesin © BELGA
Redactie KW

KV Oostende leek zondagavond op weg naar een verdiende zege (en een derde plaats), maar de kustploeg gaf het nog uit handen tegen Waasland-Beveren. Na een spectaculaire wedstrijd werd het 3-3.

Bij Oostende werd nieuwkomer Yassine El Ghanassy nog niet opgenomen in de selectie. En Oostende begon furieus aan de partij tegen Waasland-Beveren. Joseph Akpala, die de voorkeur kreeg op Cyriac, miste eerst een uitstekende mogelijkheid. Niet veel later was het wel prijs aan de overkant. Met een pareltje zorgde debutant Siebe Schrijvers voor de 0-1. KVO was niet van slag en nog geen tien minuten later zorgde Akpala voor de 1-1. Iets later was Schrijvers daar opnieuw met een heerlijke knal in de linkerhoek : 1-2. Oostende was even van slag, maar herstelde toch opnieuw het evenwicht en niet veel later was alles weer te herdoen. Fernando Canesin duwde net voorbij het halfuur de 2-2 binnen.

In de tweede helft ging Oostende resoluut op zoek naar de zege en na tien minuten was het al prijs. Fernando Canesin bracht voor en Knowledge Musona werkte beheerst af : 3-2. Oostende duwde door en Musona was nog twee keer heel erg dicht bij de bevrijdende vierde treffer. Ook Berrier, Lukaku en de ingevallen Cyriac misten nog de kans op de 4-2. Waasland-Beveren was amper gevaarlijk, maar dan maakte Lukaku een penaltyfout. Thibault Moulin zette de elfmeter om : 3-3. KVO ging nog verwoed op zoek naar de zege, maar Cyriac en Jonckheere misten de kans en de match eindigde op 3-3. Vooral Oostende was ontgoocheld want de kustploeg verdiende meer.

Oostende liet de kans liggen om over Anderlecht naar de derde plaats te wippen. De kustploeg blijft wel vierde. (OVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier