KV Oostende plaatst zich voor finale Play-off II

KV Oostende heeft zich zaterdagavond op de vijfde speeldag in poule A van Play-off II verzekerd van groepswinst. De kustploeg speelde 1-1 gelijk tegen AA Gent.

Met nog een speeldag te gaan, telt Oostende (11) vier punten voorsprong op AA Gent (7), waardoor de jongens van Frédéric Vanderbiest zeker zijn van een plaats in de finale van Play-off II. De Buffalo’s kwamen zaterdag al na drie minuten op voorsprong in het Albertparkstadion. Habibou zette een strafschop om. In de 63e minuut scoorde Brillant de gelijkmaker.

In groep A is Lierse derde met zes punten, Waasland-Beveren sluit de rij met vier punten. In groep B van Play-off II kon Charleroi de groepswinst nog niet claimen. De Henegouwers wonnen met 3-0 tegen KV Mechelen. Op de laatste speeldag ontvangt Kortrijk Charleroi, een duel waarin de groepszege in poule B op het spel staat.