KV Oostende pakt uit met ‘wall of fame’ aan eigen stadion

KVO-vedette Tony Obi tekende present voor de onthulling zaterdag. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Sinds kort sieren 15 foto’s van ex-spelers van KVO de achterkant van de C-tribune in de Versluys Arena.

KVO onthulde zijn wall of fame voor de aftrap van de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen. Vijftien foto’s van ex-spelers én een historische tijdslijn van ASO, VGO én KVO fleuren de muur op. De 15 spelers werden gekozen via een onlinepeiling bij supporters en een raad van (voormalige) KVO-bestuursleden en -medewerkers . In het najaar van 2016 konden de supporters van KVO uit een lijst van 30 ex-spelers kiezen welke spelers volgens hen thuishoren in de ‘KVO Wall of Fame’.

Stijlvolle retrofoto’s

Ook de stemmen van voormalige voorzitters, bestuursleden en medewerkers, telden mee en zo werd een lijst van 15 opgesteld. “Niet toevallig bestond een wedstrijdkern vroeger altijd uit 15 spelers,” aldus Bram Keirsebilck, persverantwoordelijke van KVO. “De 15 foto’s krijgen een prominente plaats aan de achterzijde van de C-tribune. We zochten al lang naar een invulling voor de achterkant van de tribune en met deze stijlvolle retrofoto’s met een knipoog naar het verleden, hebben we dit gevonden. Onder de foto’s komt ook een historische tijdslijn te hangen waar de belangrijkste feiten uit meer dan 100 jaar ‘Voetbal aan Zee’ afgebeeld zijn.”

Tony Obi, een van de bekendere voormalige KVO-vedetten, tekende present voor de onthulling zaterdag. Hij was erg vereerd met de erkenning.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier