KV Oostende pakt in Mechelen eerste uitzege

Met een 2-3 bij KV Mechelen heeft KVO zijn eerste zege op verplaatsing beet dit seizoen. Debutant Ibrahima Conte was in de slotfase beslissend.

KVO begon wervelend aan de partij met al in de eerste minuut een goede kans en even later het eerste doelpunt. Malinwa-doelman Moris verloor wat knullig de bal aan Knowledge Musona, die binnenduwde.

Het spel ging over en weer maar het was vooral KV Mechelen dat beter in de wedstrijd kwam en kort na het half uur gelijkmaakte via Nicolas Verdier.

Het bleef 1-1 tot aan de rust, al moest de thuisploeg dan wel met tien verder na rood voor Uros Vitas na een zware fout op Musona.

Op het uur kon KVO weer op voorsprong komen toen Bruno Godeau een hoekschop van Franck Berrier binnenkopte.

Een kleine tien minuten voor tijd leek de zege de kustploeg toch te ontglippen. Na een fout op Kolovos zette Seth De Witte de strafschop om: 2-2.

Vijf minuten voor tijd viel dan toch de beslissende treffer. Na alweer Mechels balverlies kon Conte alleen op de keeper af en de 2-3 maken.

(Belga – foto’s Belga)

KV Mechelen – KV Oostende: 2-3

KV Oostende: Proto, Marusic, Rozehnal, Godeau, Antunes, Vandendriessche, Jonckheere, Conte (90′ Canesin), Berrier (60′ El Ghanassy), Musona, Cyriac (70′ Pedersen).

Doelpunten: 3′ Musona 0-1, 32′ Verdier 1-1, 60′ Godeau 1-2, 83′ De Witte 2-2 (pen.), 87′ Conte 2-3.